Antena 3 CNN Actualitate Cultură Fiica lui Adrian Păunescu: "Ridică-ţi ochii trişti şi ia-o de la capăt". Poetul este ţinut în viaţă de aparate

Fiica lui Adrian Păunescu: "Ridică-ţi ochii trişti şi ia-o de la capăt". Poetul este ţinut în viaţă de aparate

Fiica lui Adrian Păunescu: "Ridică-ţi ochii trişti şi ia-o de la capăt". Poetul este ţinut în viaţă de aparate
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Noi 2010   •   08:32

Adrian Păunescu este în continuare în stare critică. Poetul este internat de săptămâna trecută la Spitalul Floreasca din Capitală, iar starea lui s-a agravat foarte mult după ce a intrat în stop cardiac. În prezent, acesta este ţinut în viaţă de aparate. Ana-Maria, fiica lui Adrian Păunescu, i-a scris poetului o scrisoare impresionantă. Una în care îi cere să lupte pentru viaţă pentru că mai are multe de făcut.

"Te rog, tată, găseşte optimismul de care e nevoie pentru luptă! Mai sunt atâtea de făcut! Vine iarna, vine frigul şi trebuie să te găsească bine. Vin sărbătorile, vine ziua mea, voi face 20 de ani şi vreau să fii puternic. La vară avem de mers la Bârca, să mâncăm lubeniţă şi ciorbă de ştevie şi să stăm pe terasa de acasă", îi transmite Ana-Maria tatălui său în scrisoarea citată de Jurnalul Naţional.

În scrisoare, Ana-Maria îi aminteşte tatălui său de planurile lor de călătorie la Vatra Dornei, Apuseni şi Putna. I-a vorbit apoi despre oamenii care se interesează de starea de sănătate a poetului.

"Sună telefoanele, toţi întreabă de tine.(...) Le spun că te vei face bine. Le spun că lupţi. Le spun că avem treabă. Şi ei mă cred. Au nevoie să mă creadă. Se liniştesc şi mă roagă să-ţi transmit că se gândesc la tine. Şi vocea alarmată li se stinge într-un mesaj înlăcrimat", scrie Ana-Maria.

Citeşte aici scrisoarea Anei-Maria Păunescu


Zdruncinată că tatăl ei se află în spital, Ana-Maria îl roagă la final să nu abandoneze lupta.

"Nu am făcut destule împreună. Aşa că, haide, tată, ridică-ţi ochii trişti şi ia-o de la capăt. (...) E noiembrie. Nu-mi place toamna, când ţie nu ţi-e bine", încheie fiica lui Adrian Păunescu.

Prognostic rezervat

Medicii care au grijă de Adrian Păunescu spun că prognosticul asupra stării de sănătate a poetului rămâne rezervat. Păunescu este internat de săptămâna trecută la Spitalul Floreasca din Capitală, iar starea lui s-a agravat foarte mult după ce a intrat în stop cardiac.

Şeful Clinicii Cardiovasculare a Spitalului Floreasca, Şerban Brădişteanu, a declarat, joi dimineaţă, pentru Mediafax, că Adrian Păunescu a trecut cu bine noaptea, iar starea lui este staţionară. Pacientul este în continuare conectat la aparate pentru susţinerea funcţiilor cardiace şi respiratorii, a mai precizat Brădişteanu.

Medicii au intrat în alertă încă din noaptea de marţi spre miercuri, când au constatat oprirea bătăilor inimii. Pacientul este ventilat mecanic pentru susţinerea funcţiei respiratorii.

Adrian Păunescu este internat din 26 octombrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, având probleme cardiace, renale şi hepatice.

Adrian Păunescu, în continuare în stare critică



×
Subiecte în articol: Adrian Paunescu scrisoare spital internat
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close