Antena 3 CNN Actualitate Cultură Filmul 'Harry Potter şi Ordinul Phoenix' se lansează în Marea Britanie (VIDEO)

Filmul 'Harry Potter şi Ordinul Phoenix' se lansează în Marea Britanie (VIDEO)

Filmul 'Harry Potter şi Ordinul Phoenix' se lansează în Marea Britanie (VIDEO)
03 Iul 2007   •   17:16

Astăzi va avea loc, în Marea Britanie, lansarea filmului ?Harry Potter şi Ordinul Phoenix?, cel de-al cincilea din seria Harry Potter, serie bazată pe celebrele romane semnate de scriitoarea britanică J. K. Rowling. Harry este acum în al V-lea an la Hogwarts şi noi pericole apar pentru el, datorită faptului că Voldemort a renăscut. Nu doar Voldemort îi face probleme lui Harry, ci şi noua profesoară de apărare contra magiei negre, Dolores Umbridge, trimisă strategic la Hogwarts de către Ministerul Magiei, în încercarea de a distruge orice zvon cu privire la întoarcerea lui Voldemort. Acest curs nu se dovedeşte eficient pentru a-i proteja pe studenţi împotriva forţelor întunecate care îi ameninţă, iar Harry, împreună cu prietenii lui, Hermione şi Ron, formează un grup de apărare contra magiei negre numit Armata lui Dumbledore (A.D).

Harry îi învaţă pe aceştia să se apere de Magia Neagră, pregătindu-i pe curajoşii tineri vrăjitori pentru lupta extraordinară care îi aşteaptă. ?Harry Potter şi Ordinul Phoenix? beneficiază din plin de efectele speciale de care s-au bucurat şi primele patru filme. Pentru acest film, actorul Daniel Radcliffe, în vârstă de 17 ani, a primit un salariu impresionant, de 14 milioane şi jumătate de dolari.

Filmul, produs de studiourile Warner Bros şi regizat de britanicul David Yates, a costat peste 150 de milioane de dolari. Filmările au fost realizate în perioada 6 februarie - 12 decembrie 2006. Producţia a fost prezentată în avanpremieră mondială la Tokyo, pe data de 28 iunie. Atenţia producătorilor americani faţă de publicul nipon nu este una întâmplătoare, mai ales că partea a patra a seriei, ?Harry Potter şi Pocalul de Foc?, a devenit lider de box office în Japonia, în anul 2006, cu încasări de 66 milioane de euro.

Lansări cu surprize se aşteaptă şi la premiera din Statele Unite, care va avea loc la 11 iulie 2007. Ultima carte din serie, ?Harry Potter and the Deathly Hallows?, urmează să fie lansată în librării la 21 iulie.

IMAGINI DIN FILM:


Rompres

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close