FINANCIARUL te invita in Universul Cunoasterii cu ?RAFTUL de CULTURA GENERALA?

31 Mar 2010   •   18:09
FINANCIARUL te invita in Universul Cunoasterii cu ?RAFTUL de CULTURA GENERALA?
FINANCIARUL continua seria colectiilor fundamentale si te introduce in Universul Cunoasterii cu ajutorul ?RAFTULUI de CULTURĂ GENERALA?, o colectie extinsa, indispensabila oricarei biblioteci.
De joi, 1 aprilie, Financiarul va ofera seria ?Biblia. Viata lui Iisus?, o privire de profunzime asupra obiceiurilor, sarbatorilor, scrierilor si ideilor cuprinse in Biblie. De la Creatia lui Adam si a Evei in Gradina Edenului la Evangheliile din Noul Testament, de la Avraam la inteleptul rege Solomon, de la Exod la Ioan Botezatorul si la Iisus, cele trei volume dedicate Bibliei va vor insoti in universul credintelor iudeo-crestine, cu ajutorul explicatiilor instructive si a peste 1.000 de ilustratii color. Al doilea volum al seriei este ?Biblia. Viata lui Iisus?.

Stiati ca:
? |n Matei 2 se spune ca Irod a aflat de nasterea lui Iisus de la magi. Cind magii au intrebat despre nasterea noului rege al evreilor, scribii au desemnat Bethlehemul ca loc de nastere al lui Mesia.
? Povestea despre cei trei magi, care vin de la rasarit la Bethlehem pentru a se inchina lui Hristos, apare in Evanghelia dupa Matei. Cei trei erau probabil astrologi din Babilon, unde astrologia era foarte dezvoltata. |n secolul IX d. Hr, li s-au dat numele de Gaspar, Melchior, si Balthazar, derivate probabil din cuvintele latine de binecuvintare a casei ?Christus Mansionem Benedicat ( Hristos Binecuvinteaza aceasta casa).
? Unul din momentele cel mai bine prezentate din Noul Testament este moartea violenta a lui Iisus. Sursele estimeza ca Iisus a trait aproximativ 30 de ani iar moartea/invierea s-a produs probabil in preajma sarbatorii Pastelui evreiesc.


Veritabila investitie culturala pentru o buna educatie, ?RAFTUL DE CULTURĂ GENERALA? reuneste ghiduri esentiale, bogat ilustrate si accesibile tuturor. De la istoria artei la mitologie si pana la invataturile Bibliei, cea mai noua colectie FINANCIARUL realizata impreuna cu editura LITERA va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va satisface orice curiozitate. Formatul fiecarui volum este de 17,5 x 23 cm iar numarul de pagini este cuprins intre 144 si 180. Colectia apare in conditii grafice impresionante, un layout atractiv, ilustratii spectaculoase, coperta cartonata, hartie lucioasa.

Pachetul ziar + volumul 9 al ?RAFTULUI DE CULTURĂ GENERALA ? ?Biblia. Viata lui Iisus? costa 15 lei si se distribuie impreuna cu editia din 1 aprilie a Financiarului.

Succesiunea volumelor colectiei FINANCIARUL ?RAFTUL de CULTURA GENERALA? este urmatoarea:
ARTA PLASTICA
- Volumul 1 - Din preistorie la Renasterea timpurie (5 februarie)
- Volumul 2 ? De la apogeul Renasterii pana in secolul XVIII (12 februarie)
- Volumul 3 - Din secolul XIX pana azi (19 februarie)
MITOLOGIA
- Volumul 4 --Orientul Apropiat, Egiptul, Grecia (26 februarie)
- Volumul 5 ? Roma, scandinavii, celtii, Americile (5 martie)
- Volumul 6 ? India, China, Japonia, Africa, Australia si Oceania (12 martie)
BIBLIA
- Volumul 7 ? Biblia. Personaje si evenimente. De la creatie la judecatori (19 martie)
- Volumul 8 ? Biblia. Personaje si evenimente. De la regi la profeti (26 martie)
- Volumul 9 ? Biblia. Viata lui Iisus (2 aprilie)

?RAFTUL de CULTURĂ GENERALA? este cea de-a cincea colectie editoriala lansata de cel mai popular cotidian de afaceri FINANCIARUL, dupa MAREA ENCICLOPEDIE a STATELOR LUMII, MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOASTERII, MAREA ISTORIE ILUSTRATA a LUMII si DESCOPERA LUMEA. Pe langa acestea Financiarul a oferit cititorilor sai deopotriva literatura de business si de intelegere a relatiilor politico-economice internationale: ?Gandeste ca un campion? si ?Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat?, ?Putin si noua Rusie?. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT MEDIA GROUP.

ExitPOLL
x close