Antena 3 CNN Actualitate Cultură FINANCIARUL vă prezintă ?Vorbeste cu ea?, o capodoperă cinematografică semnată de PEDRO ALMODOVAR

FINANCIARUL vă prezintă ?Vorbeste cu ea?, o capodoperă cinematografică semnată de PEDRO ALMODOVAR

FINANCIARUL vă prezintă ?Vorbeste cu ea?, o capodoperă cinematografică semnată de PEDRO ALMODOVAR
Sursa foto: film
03 Mai 2010   •   17:26

Financiarul va oferă, din 4 mai, DVD-ul cu filmul ?Vorbeste cu ea?, o capodoperă cinematografică semnată de Pedro Almodovar un film cutremurător despre fapte incredibile comise în numele dragostei, distins cu premiul Oscar pentru scenariu.

Pedro Almodovar a fost şi este un cineast fenomen. Un regizor controversat care este caracterizat de către unii că fiind un pervers care îşi expune fanteziile pe peliculă, iar alţii îl consideră un geniu şi nimic mai mult, iar o a treia categorie ce îl consideră a fi slab, sec, plictisitor şi neintersant.

?Vorbeste cu ea/ Hable con ella? este considerat un film profund, pentru că spune o poveste despre doi bărbaţi îndrăgostiţi de două femei, fiecare dintre ei fiind despărţiţi de ele în urmă unor accidente, cu toate îndoielile care le macină sufletul atunci când le veghează pe patul de spital şi greutăţile cu care se confruntă în viaţă cotidiană.

Benigno (Javier Cămară) o iubeşte de mult timp pe Alicia (Leonor Watling), o frumoasă dansatoare de balet, dar i-a fost mereu teamă să o abordeze şi să îşi expună sentimentele faţă de această. A preferat să o urmărească fără că ea să îşi dea seamă, să îi înveţe rutină zilnică.

După ce Alicia suferă un accident şi intră în comă, ea este adusă la clinică unde Benigno lucrează că asistent, iar acesta ajunge de la o zi la altă să se simtă mult mai ataşat de ea, începe să îi vorbească, să o atingă, să o sărute, iar apoi ajunge să aibă contacte sexuale cu faţă aflată în comă. Cea de-a două poveste a filmului îl are în prim plan pe un jurnalist madrilen, Marco Zuluaga (Dario Grandinetti), îndrăgostit de o femeie toreador, Lydia (Rosario Flores), care suferă un teribil accident în arenă şi este adusă la aceeaşi clinică. Cei doi bărbaţi se întâlnesc, iar Benigno îi recomanda lui Marco să îi vorbească Lydiei, să îi vorbească despre orice.



?Vorbeste cu ea", îi spune personajul principal din ?Hable con ella? prietenului lui, dându-i un sfat pentru a trece peste criză emoţională datorată accidentului prietenei sale. Dar ea e în comă şi el, pentru că se teme de ridicol, nu vrea să "monologheze". "Mintea femeii e un mister, chiar şi când e în comă. ?Vorbeste-i", spune acelaşi personaj şi spectatorii vor râde pentru că aforismul acesta e rostit de un bărbat - virgin - care a avut alături doar două femei (mamă bolnavă pe care a îngrijit-o timp de 20 de ani şi tânără de care are acum grijă, de care s-a îndrăgostit, care e şi ea în comă şi n-are cum să ştie de dragostea lui).

Aclamat de critici şi cu numeroase premii (un premiu şi o nominalizare Oscar, un premiu Globul de Aur, 3 premii şi o nominalizare Festivalul Filmului European), ?Vorbeste cu ea? este un film care te emoţionează profund şi este un film mai accesibil decât precedentele filme ale lui Almodovar.

Pachetul ziar + DVD costă 5 lei şi se distribuie împreună cu ediţia din 4 mai a Financiarului.

Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT MEDIA GROUP.



×
Subiecte în articol: film
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close