Antena 3 CNN Actualitate Cultură Herta Muller, suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România. Motivul este de-a dreptul incredibil

Herta Muller, suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România. Motivul este de-a dreptul incredibil

Herta Muller, suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România. Motivul este de-a dreptul incredibil
Sursa foto: Foto: youtube.com
17 Apr 2018   •   13:38

Herta Muller a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România, pentru neplata cotizației stabilită de Consiliul U.S.R.

Herta Muller, care a fost laureată cu Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2009, nu a fost exclusă în cadrul U.S.R., pentru că nu a achitat suma.

„Nu ești exclus din U.S.R pentru că nu îți plătești cotizația, dar ești suspendat din drepturi, până plătești. Excluderea se face pentru prejudicii de imagine, morale, financiare sau de altă natură”, a explicat, pentru Libertatea.ro, Uniunea Scriitorilor din România.

Uniunea Scriitorilor din România precizează că sunt 2.600 de membri, din care 600 nu și-au achitat cotizația. „Aceștia 600 sunt în continuare membrii noștri și figurează în bazele de date, dar sunt suspendați din drepturi, adică nu au dreptul să voteze sau nu au dreptul să participe la anumite proiecte de filiale. În momentul în care își plăteasc cotizația, sunt repuși în drepturi imediat”, a precizat Uniunea Scriitorilor din România.

Cotizația anuală în cadrul U.S.R. este de 150 de lei, scrie Libertatea.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close