Antena 3 CNN Actualitate Cultură Încă un record spectaculos al "Povestașilor": Un roman pentru copii cu peste 1.000 de autori

Încă un record spectaculos al "Povestașilor": Un roman pentru copii cu peste 1.000 de autori

Încă un record spectaculos al "Povestașilor": Un roman pentru copii cu peste 1.000 de autori
05 Dec 2018   •   15:16

Micul mare erou e o poveste scrisă de peste 1100 de elevi, în doar o lună și jumătate.
 
Povestea a fost scrisă de copii din 42 de școli din România și din afara granițelor, ı̂n echipă. Prima școală a construit personajele , iar celelelate 41 de școli au scris fiecare cate un capitol, o aventura a personajelor imaginate de prima scoala. Astfel a rezultat o carte cu 42 de aventuri imaginate în preajma Primului Război Mondial și a Unirii de la 1918.

Povestea a fost scrisă de mână de către fiecare echipă; fiecare copil a scris maxim o pagina A4, fiecare școală a scris un capitol de 15-20 de pagini A4. Timp de creatie pentru fiecare echipa a fost de 5-10 zile.  La final, fiecare scoala a pus manuscrisul in plic si l-a trimis organizatorilor pentru a fi incarcat in platforma miculmareerou.ro

Asociatia Povestasii s-a propus prin acest proiect, să creeze în anul Centenarului, un erou cu care chiar copiii-autori ai lucrării se pot identifica. Micul mare erou traversează aventurile si momentele dramatice ale anilor Primului Razboi Mondial premergatori Marii Uniri si promovează curajul, patriotismul si atasamentul fata de valorile fundamentale.

Un juriu prezidat de marele romancier Dumitru Radu Popescu va desemna pentru gala din luna decembrie si castigatorii premiilor pe care Asociatia Povestasii, in colaborare cu Ministerul Culturii si Identitatii Nationale care a finantat acest proiect, le vor acorda. Povestasii au mai avut pana acum doua proiecte asemanatoare, primul desfasurat in 42 de scoli doar din Romania cu care am si stabilit un nou record mondial ( cartea cu cei mai multi autori din lume) si a doua desfasurata doar in Bucuresti.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close