Antena 3 CNN Actualitate Cultură Întâlnire între talent, imaginaţie şi creativitate. Fotografii româneşti vintage, stilizate de o artistă din Australia

Întâlnire între talent, imaginaţie şi creativitate. Fotografii româneşti vintage, stilizate de o artistă din Australia

Întâlnire între talent, imaginaţie şi creativitate. Fotografii româneşti vintage, stilizate de o artistă din Australia
Sursa foto: Foto: Costica Acsinte/ Jane Long
19 Ian 2015   •   15:41

Portrete româneşti vintage realizate de fotograful român Costică Acsinte au fost prelucrate de artista australiană Jane Long, care le-a colorat şi le-a adăugat câteva elemente bizare. Imaginile vechi şi noi au fost prezentate în paralel de cotidianul britanic The Guardian.

Portretele alb-negru realizate de Costică Acsinte au călătorit în timp datorită artistei Jane Long. De când a descoperit fotografiile realizate de Costică Acsinte, Jane Long a ştiut că acestea reprezintă ceva special.

Jane Long a prelucrat aceste fotografii, le-a colorat şi le-a adăugat câteva elemente bizare, precum urechi de măgar, schelete de păsări şi un pelican care poartă bască.

Arhiva Costică Acsinte cuprinde multe dintre imaginile realizate de acest fotograf român care a trăt în perioada 4 iulie 1897 - 7 ianuarie 1984. Odată cu începerea Primului Război Mondial, Costică Acsinte s-a înrolat voluntar ca fotograf de război, iar experienţele trăite în această perioadă au fost imortalizate.

După moartea artistului, au fost descoperite aproximativ 5.000 de negative fotografice pe plăci de sticlă, dar şi planfilme şi printuri fotografice.

În 2013, a fost iniţiat un proiect de digitizare şi arhivare a operei acestuia, aflată în domeniul public, potrivit site-ului colectiacosticaacsinte.eu. Proiectul de digitizare a arhivei lui Costică Acsinte este susţinut de Muzeul Judeţean Ialomiţa şi de Atelierele Albe.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close