Antena 3 CNN Actualitate Cultură Kim Jong Il, Robert Mugabe, pe primele locuri în topul dictatorilor

Kim Jong Il, Robert Mugabe, pe primele locuri în topul dictatorilor

Kim Jong Il, Robert Mugabe, pe primele locuri în topul dictatorilor
22 Iun 2010   •   22:39

Liderul nord coreean Kim Jong Il a fost numit cel mai rău dictator din lume, şi pentru al treilea an consecutiv, Somalia a ocupat locuri de top printre statele eşuate din lume, în indexul anual al revistei Foreign Policy .

Statul afectat de piraterie şi terorism este urmat de patru alte naţiuni africane -Ciad, Sudan, Zimbabwe, şi Republica Democratică Congo - în top cinci.

Iar în pofida prezenţei a sute de mii de soldaţi americani patre a unui deceniu de lupte ce trebuiau să aducă stabilitate, Afganistan şi Irak sunt pe şase şi şapte. Unul din principalii aliaţii ai SUA în aşa-numitul război contra terorismului- Pakistan-este pe 10.

"Nici una din ţările din actualul top10 nu a demonstrat vreo îmbunătăţire de când Foreign Policy şi Fondul pentru Pace au început să publice indicele, in 2005," se arată pe siteul revistei.

Indicele foloseşte date disponibile public pentru a analiza 177 de stat pe 12 puncte de decădere a statului - de la fluxul de refugiaţi la implozia economică, drepturile omului şi ameninţările la securitate

Revista cataloghează şi cei mai răi dictatori din lume, cu Kim Jong Il din Coreea de Nord fiind în frunte. Robert Mugabe din Zimbabwe îl urmează.

Liderul celui mai mare popor, Hu Jintao din China, este pe 10.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close