Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Pintilie a murit. Povestea lui Clody Bertola, actrița care i-a fost soție lui Pintilie și lui Liviu Ciulei

Lucian Pintilie a murit. Povestea lui Clody Bertola, actrița care i-a fost soție lui Pintilie și lui Liviu Ciulei

Lucian Pintilie a murit. Povestea lui Clody Bertola, actrița care i-a fost soție lui Pintilie și lui Liviu Ciulei
Sursa foto: foto: Ziarul Metropolis
16 Mai 2018   •   23:05

Lucian Pintile a murit la 84 de ani. Supranumită „Inegalabila“, „Unica“, „Prinţesa Inefabilului“, frumoasa actriţă Clody Bertola a avut o viaţă al cărei scenariu depăşeşte toate filmele şi piesele de teatru în care a jucat. A fost căsătorită de trei ori, iar doi dintre soţii săi au fost Liviu Ciulei, mai mic cu 10 ani, şi Lucian Pintilie, mai tânăr cu 20 de ani.

Timp de un deceniu, a petrecut Anul Nou alături de toţi cei trei soţi ai săi, scrie Adevărul.

Considerată una dintre cele mai frumoase femei ale Belle Epoque din România, Clody Bertola (1913-2007) avea origini italiene, franceze şi germane şi s-a născut într-o familie de origine catolică din Bucureşti. Copilăria şi-a petrecut-o la Chiţorani, o mică localitate de lângă Ploieşti, unde părinţii săi aveau o vie şi unde Clody Bertola obişnuia să vină şi mai târziu, pentru a regăsi fericirea şi frumuseţea anilor copilăriei, dar şi liniştea maturităţii. Clody Bertola a primit o educaţie religioasă, la un pension catolic din Paris, unde a fost trimisă după sinuciderea tatălui său, însă a fost atrasă permanent de artă. Obişnuia să spună că, atunci câd era mică, îşi dorea să fie dansatoare, însă a ajuns să facă teatru. A absolvit cursurile Conservatorului de Artă Dramatică şi, pentru o vreme, nu a reuşit să se impună.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close