Antena 3 CNN Actualitate Cultură „Marea Unire pentru cei mici”, cartea-surpriză

„Marea Unire pentru cei mici”, cartea-surpriză

„Marea Unire pentru cei mici”, cartea-surpriză
30 Iul 2018   •   09:32

O nouă surpriză de vacanţă pentru copii a fost pregătită de cotidianul naţional Jurnalul! Este vorba de volumul "Marea Unire pentru cei mici", o carte care vine cu un format prietenos, cu ilustrații viu colorate şi foarte sugestive ce redau fidel figurile marcante ale epocii României Mari.

Volumul este semnat de Ana Iorga, prezentatoarea rubricii "Pe cuvânt" de la Antena 3, şi istoricul Filip Iorga. Îl puteţi cumpăra astăzi împreună cu Jurnalul, la prețul special de 11,9 lei.

Jurnalul de luni a pregătit "Marea Unire pentru cei mici" - o carte de citit neapărat de toți juniorii

Jurnalul continuă seria lecturilor plăcute de vacanță pentru copii. Luni, 30 iulie, urmează o incursiune în cel mai important moment din istoria țării: reîntregirea neamului românesc. Din cartea "Marea Unire pentru cei mici", scrisă de Ana Iorga și Filip Iorga, copiii vor vor învăța lucrurile esențiale despre formarea României Mari, în urmă cu 100 de ani, într-o împletire de texte simpatice și utile, pe înțelesul lor, și imagini elocvente.

Cei mici vor putea pătrunde în atmosfera eroică a celor mai importante momente istorice ale României Mari, petrecute exact în urmă cu 100 de ani. Cartea, scrisă de doctorul în lingvistică Ana Iorga , și de unul dintre cei mai pasionați istorici din noul val, Filip Iorga.

Cu ilustrații viu colorate și foarte sugestive, cartea care apare cu Jurnalul de luni, 30 iulie, este dedicată întregitorilor patriei noastre - Regelui Ferdinand, Reginei Maria și tuturor celor care au contribuit politic și militar la crearea României Mari, la 1 Decembrie 1918. Cartea are un format prietenos cu cei mici, este tipărită pe hârtie lucioasă de cea mai bună calitate, iar ilustrațiile color redau fidel figurile marcante ale epocii României Mari. Nu există decât cinci imagini ale momentului Marii Uniri și câteva fotografii realizate tot de Samoilă Mârza la Încoronarea lui Ferdinand și a Mariei ca Regi ai României Mari; toate se regăsesc în această carte sub forma unor foarte sugestive ilustrații color.

Cei mici vor descoperi atât informațiile legate de cel mai important moment din istoria României, dar și vor simți atmosfera de mare însemnătate a acelor vremuri. Iar îndemnul de final îi va face să să simtă mândri că s-au născut în România și că ei sunt cei care vor duce mai departe viitorul frumoasei noastre țări.

Nu rata luni, 30 iunie, cartea "Marea Unire pentru cei mici", distribuită cu Jurnalul la prețul special de 11,9 lei! Iar spătămâna viitoare pregătește-te pentru a-i face cadou copilului tău o carte-basm despre un model demn de urmat: "Simona și racheta ei magică".

''Cartea are nişte ilustraţii foarte simpatice făcute de Octav Ungureanu. Nu trebuie să ne ferim de a oferi copiiilor o istorie prietenoasă, o istorie accesibilă. Fără să ne lăudăm, textul este şi el la rândul lui, cât se poate de prietenos. Sigur că istoria este complicată, are multe detalii, multe personaje, multe nuanţe, dar în acelaşi timp ea poate fi prezentată şi ca o poveste, fiindcă că până la urmă, istoria a fost şi o poveste'', a spus istoricul Filip Iorga.

 

×
Subiecte în articol: Ana Iorga
Parteneri
Horoscop 10 decembrie 2023. Leii pornesc într-o aventură incitantă
x close