Antena 3 CNN Actualitate Cultură Memorandum de Înțelegere în domeniul cooperării culturale între România și Emiratele Arabe Unite

Memorandum de Înțelegere în domeniul cooperării culturale între România și Emiratele Arabe Unite

Memorandum de Înțelegere în domeniul cooperării culturale între România și Emiratele Arabe Unite
17 Apr 2018   •   18:38

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, și Ministrul de Stat, Excelența Sa dr. Sultan Ahmed al-Jaber, au semnat astăzi, 17 aprilie 2018, în cadrul lucrărilor Comisiei Mixte de Cooperare Interguvernamentală România – Emiratele Arabe Unite, desfășurate la Palatul Parlamentului, ”Memorandumul de Înțelegere în domeniul cooperării culturale între Ministerul Culturii și Identității Naționale din România și Ministerul Culturii și Dezvoltării Cunoașterii din Emiratele Arabe Unite”.

Obiectivul Memorandumului de Înțelegere este stabilirea unor baze solide de cooperare între România și Emiratele Arabe Unite în domeniul culturii și dezvoltarea cunoașterii despre monumente, patrimoniu, artă și biblioteci, pentru o mai bună înțelegere reciprocă a identității, civilizației, culturii și artei, cu scopul de a consolida legăturile dintre cele două țări.

Pentru atingerea obiectivului Memorandumului, cele două state vor încuraja schimbul de experiență, informații și experți, în domeniul culturii și al dezvoltării cunoașterii, în special în ceea ce privește monumentele, patrimoniul, arta și bibliotecile, precum și eforturile menite să susțină activitățile de traducere, de creație literară și de tipărire. O altă prevedere a Memorandumului privește posibilitatea înființării de Institute/Centre culturale, sub rezerva încheierii unui viitor acord pentru înființarea și funcționarea Institutelor/Centrelor culturale.

Memorandumul a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani și va fi reînnoit automat pe perioade succesive similare.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close