Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mii de persoane au stat la coadă pentru un autograf de la Salman Rushdie

Mii de persoane au stat la coadă pentru un autograf de la Salman Rushdie

Mii de persoane au stat la coadă pentru un autograf de la Salman Rushdie
25 Noi 2009   •   23:36

Peste 2.000 de persoane, cititori de toate vârstele, au stat miercuri seara la coadă pentru a obţine un autograf de la celebrul scriitor de origine indiană Salman Rushdie. Potrivit Agerpres care citează editura Polirom, ?Versetele Satanice?, ?Seducătoarea din Florenţa? şi ?Copiii din miez de noapte? au fost principalele titluri căutate pentru sesiunea de autografe organizată timp de trei ore, evenimentul fiind caracterizat drept unul fără precedent în istoria instituţiei.

?Este evenimentul care a suscitat cel mai mare interes din istoria târgurilor. Oamenii s-au aşezat la coadă cu două ore înainte?, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al editurii, Silviu Lupescu.

El a menţionat că sesiunea de autografe a început cu o oră mai devreme, Salman Rushdie venind de la Bran special pentru această întâlnire. Au fost vândute între 8.000 şi 10.000 de volume ale lui Rushdie, unele persoane cumpărând şi câte două-trei cărţi.

Marţi seara, la Teatrul Odeon, Rushdie a avut o întâlnire cu cititorii şi a citit din romanul 'Seducătoarea din Florenţa'. Vizita celebrului scriitor britanic de origine indiană (23-26 noiembrie) se va încheia joi, când Rushdie va părăsi România.

Agerpres

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close