Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministerul Culturii: "Cristian Măcelaru, considerat cel mai bun dirijor al momentului, a fost decorat la Köln"

Ministerul Culturii: "Cristian Măcelaru, considerat cel mai bun dirijor al momentului, a fost decorat la Köln"

Ministerul Culturii a transmis astăzi un mesaj de mulțumire pentru dirijorul român Cristian Măcelaru care "prin munca sa reușește să fie un un real ambasador al culturii românești peste hotare".

Ministerul Culturii: "Cristian Măcelaru, considerat cel mai bun dirijor al momentului, a fost decorat la Köln"
Sursa foto: Facebook/ Thomas Brill
de Mia Lungu    |    01 Noi 2022   •   13:19

"Un model demn de urmat despre cum să nu uităm niciodată de unde am plecat și cine suntem, Cristian Măcelaru, considerat cel mai bun dirijor al momentului, a fost decorat la Köln, într-un cadru festiv, marcând 75 de ani de la înfiinţarea Orchestrei Radio a WDR şi trei decenii de prietenie şi parteneriat româno-german în Europa.", se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

"Directorului artistic al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu i-a fost acordat de către președintele Klaus Iohannis Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, pentru excelența activității dirijorale la nivel internațional și contribuția sa la dezvoltarea dialogului intercultural româno-german.

Îi mulțumim că prin munca sa reușește să fie un un real ambasador al culturii românești peste hotare și că se implică activ pentru ca muzica și arta să devină repere pentru tânăra generație, fiind unul dintre cei care creează acces valorilor care oferă coeziune societății.

Originar din orașul de pe Bega, maestrul este implicat și în proiectul Capitalei Culturale Europene Timişoara 2023, fiindu-i ambasador cultural. Îi dorim mult succes în toate demersurile sale și multă putere de muncă!", a mai transmis instituția.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close