Antena 3 Actualitate Cultură "Moda merge înainte, nu dă înapoi". Femeia care a "sculptat" societatea secolului XX

"Moda merge înainte, nu dă înapoi". Femeia care a "sculptat" societatea secolului XX

20 Feb 2012   •   11:47
"Moda merge înainte, nu dă înapoi". Femeia care a "sculptat" societatea secolului XX
Sursa foto: Foto: www.logoi.com
A revoluţionat moda secolului XX prin atitudinea sa. Nu a creat numai haine noi, ci şi un nou stil de viaţă. Un stil de viaţă care le-a permis femeilor să simtă ce este acela confortul. Este vorba de Coco Chanel.

O reprezentantă a spiritului modernist al epocii, Chanel a căutat o noua imagine de femeie liberă și independentă de bărbați. O femeie liberă, revoluţionară, modernă şi avangardistă.

Chanel a fost una din primele femei care a purtat în public pantaloni.

Stilul lui Coco Chanel său este cunoscut în istorie ca fiind sinonim cu eleganţa, rafinamentul, modernitatea şi confortul.La început, Coco Chanel a creat pălării şi doar după câțiva ani a început să deseneze haine. Mai apoi, a decis să creeze genţile gigantice, parfumuri (de amintit istoricul Chanel n°5), încălţăminte bicoloră, ceasuri unisex şi bijuterii.

Vă prezentăm în următorul material video un interviu cu Coco Chanel din 1959

„Nu îmi place extravaganţa. (...) Mi se pare o ipocrizie să încerci să imiţi moda epocilor trecute. Nu asta e esenţa modei. Moda merge înainte, nu dă înapoi”, spunea Coco Chanel...


 


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close