Antena 3 CNN Actualitate Cultură Muzeu dedicat Titanicului, inaugurat la Belfast în 2012

Muzeu dedicat Titanicului, inaugurat la Belfast în 2012

Muzeu dedicat Titanicului, inaugurat la Belfast în 2012
28 Noi 2008   •   13:29

Un muzeu dedicat celebrului vas Titanic va fi inaugurat în 2012, la Belfast, oraşul în care a fost construit pachebotul, potrivit AFP. Guvernul Irlandei de Nord a aprobat finanţarea publică a muzeului cu suma de 119 milioane de euro. Clădirea va fi ridicată pe locul unde s-a aflat şantierul naval care a construit vasul transatlantic. Muzeul va primi aproape 400.000 de vizitatori anual, potrivit estimărilor autoritãţilor.
Lucrările vor începe în 2009 şi se vor finaliza înainte de 2012, când se va comemora centenarul naufragiului pachebotului Titanic, care a provocat moartea a 1.500 de persoane.
Vasul s-a scufundat după ce s-a ciocnit de un aisberg în Oceanul Atlantic.
Contruirea muzeului face parte dintr-un program de reconstrucţie a principalului oraş din Irlanda de Nord, Belfast, care a suferit mult de pe urma celor 30 de ani de violente confruntări interreligioase.
Planul de reconstrucţie este evaluat la 300 de milioane de euro şi include construirea unei străzi cu valoare simbolică, ce leagă estul oraşului de vestul confruntat cu violenţe civile între sfârşitul anilor '60 şi 1998. Perioada a rămas cunoscutã în istorie sub denumirea de "Troubles".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Titanic Irlanda de Nord
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close