Antena 3 CNN Actualitate Cultură Nikita Mihalkov la Festivalul B-EST

Nikita Mihalkov la Festivalul B-EST

Nikita Mihalkov la Festivalul B-EST
15 Apr 2007   •   14:01

Festivalul Internaţional de Film B-EST. Ziua de duminică este dedicată în special creaţiei cinematografice a lui Nikita Mihalkov, invitatul de onoare al evenimentului. Totodată acesta va susţine la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional din Bucureşti, un master-class cu tema ?Regizorul în două ipostaze: în afara filmării şi la cadru?. Sâmbătă, festivalul a fost deschis tot cu un film de Mihalkov. Este vorba de pelicula care, în 1994, a primit Oscarul, pentru cel mai bun film străin: "Soare înşelător".

La sosirea în România, Mihalkov a făcut o scurtă radiografie a cinematografiei din ţările foste sovietice şi a afirmat că în trecut schimburile de experienţă între cineaştii erau mult mai bogate. În prezent ar trebui ca filmul să promoveze valorile naţionale, este de părere regizorul. Mihalkov a mai precizat că industrializarea cinematografică la care s-a ajuns în prezent implică mai mult o producţie cantitativă decât una calitativă.

De aceea, unul dintre scopurile sale este atragerea tinerilor care să formeze în scurt timp un public de film avizat. Nikita Mihalkov a devenit celebru în 1994, când a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film străin cu pelicula "Soare înşelător". De atunci, Mihalkov reprezintă cu succes filmul rus la festivalurile internaţionale de gen.

Antena 3

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close