Antena 3 CNN Actualitate Cultură NOAPTEA MUZEELOR ALBA. Expoziții virtuale și zeci de personaje istorice

NOAPTEA MUZEELOR ALBA. Expoziții virtuale și zeci de personaje istorice

NOAPTEA MUZEELOR ALBA. Expoziții virtuale și zeci de personaje istorice
Sursa foto: Foto: INTACT Images
18 Mai 2019   •   12:23

NOAPTEA MUZEELOR ALBA. Zeci de "personaje istorice" îi vor întâmpina în "Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viaţă" pe cei care vor alege să fie sâmbătă seara, pentru câteva ore, în Cetatea Alba Carolina.

NOAPTEA MUZEELOR ALBA. "Cei care vin la Alba Iulia au ce vedea în 'Noaptea Muzeelor'", a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Muzeului Naţional al Unirii (MNU) Alba Iulia, Liviu Zgârciu, care a menţionat că "Istoria prinde viaţă în muzeu" datorită a peste 40 de personaje istorice cum ar fi Mihai Viteazul, Regii Ferdinand şi Maria, Horea, întruchipate de angajaţi şi voluntari.

NOAPTEA MUZEELOR ALBA. Vizitatorii vor avea posibilitatea să urmărească şi o paradă a trupelor de reenactment patronate de MNU Alba Iulia, cu "daci", "romani" şi "gladiatori".

NOAPTEA MUZEELOR ALBA."'Noaptea Muzeelor' debutează cu o reprezentaţie a Gărzii Apulum, apoi vom avea parada de deschidere, iar de la ora 20,00 se va intra în muzeu, unde peste 40 de personaje istorice vor întâmpina vizitatorii", a spus Liviu Zgârciu.

NOAPTEA MUZEELOR ALBA. El a menţionat că sculpturi romane din colecţia muzeului vor fi "personajele principale" ale unei expoziţii virtuale, intitulate "Zei pe Display", derulate în cadrul programului cultural "Pantheon 3D".

NOAPTEA MUZEELOR ALBA. Pentru prima dată la muzeul din Alba Iulia, cei care îi vor trece pragul sâmbătă seara vor putea face o călătorie muzicală în istorie, începând cu muzica barocă, ajungând în cea specifică perioadei interbelice şi, în final, urmărind un concert de jazz.

NOAPTEA MUZEELOR ALBA.Şi în acest an vor fi organizate, pe Strada Muzeului, până după miezul nopţii, ateliere cu tematică antică - batere de monede, fierărie dacică, pielărie, prelucrare os, confecţionat podoabe.

NOAPTEA MUZEELOR ALBA. "În 'Noaptea Muzeelor' vor fi deschise şi Museikon şi Principia", a precizat Liviu Zgârciu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close