Antena 3 CNN Actualitate Cultură O bibliotecă din România, pe locul II în lume la frumuseţea arhitecturală. Peste 400.000 de oameni au votat

O bibliotecă din România, pe locul II în lume la frumuseţea arhitecturală. Peste 400.000 de oameni au votat

O bibliotecă din România, pe locul II în lume la frumuseţea arhitecturală. Peste 400.000 de oameni au votat
de O.P.    |    19 Ian 2015   •   07:58

O bibliotecă din România este considerată printre cele mai frumoase din lume, mulți dintre utilizatorii de internet exprimându-și votul apreciativ pe site-ul boredpanda.com căruia îi aparține inițiativa. Peste 400.000 de utilizatori au analizat până acum propunerile site-ului specializat în găsirea şi promovarea de imagini inedite din lume.

Între cele mai frumoase bibioteci din lume, în opinia internauților, alături de Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin, superba Bibliotecă Regală Portugheză de la Rio de Janeiro, biblioteca Mănăstirii Admont, realizată în stilul barocului târziu sau Biblioteca Națională din Praga, se află și Biblioteca Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi .



Iar cei care vor să-și exprime aprecierea față de aceste edificii culturale, o pot face votând AICI pentru cea mai frumoasă bibiotecă din lume

Biblioteca din Iaşi a fost înfiinţată la începutul anului 1948, în noul corp al Palatului Universităţii, actualul sediu al Universităţii "Al. Ioan Cuza" din Iaşi. Extinderea palatului a fost proiectată de I.G. Pompilian în acelaşi stil eclectic ca şi Palatul iniţial.

În prezent, Biblioteca UTI deţine un fond total de documente de 962.528 volume - (522.187 cărţi, 129.332 reviste, 5.042 fond special (CD-uri, DVD-uri, microformate) şi 305.967 documente tehnice.

Cercetători, studenți sau visători, cu toții vin încă în biblioteci pentru a căuta informațiile din tezaurul pe care îl adăpostesc.

×
Subiecte în articol: biblioteca
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close