Antena 3 CNN Actualitate Cultură O carte despre problemele din sistemul de sănătate triumfă la British Book Awards

O carte despre problemele din sistemul de sănătate triumfă la British Book Awards

O carte despre problemele din sistemul de sănătate triumfă la British Book Awards
21 Noi 2018   •   18:10

O carte ce detaliază dificultăţile cu care se confruntă angajaţii din sistemul naţional de sănătate (NHS) din Marea Britanie şi politicile adoptate de guvernul de la Londra în ceea ce priveşte serviciile medicale a dominat marţi seară ediţia din 2018 a galei British Book Awards, informează Press Association.

Actorul de comedie Adam Kay, fost medic, a câştigat trei trofee la această gală literară prezentată de Zoe Ball, graţie jurnalelor sale grupate sub titlul "This Is Going To Hurt", pe care le-a scris în timpul carierei sale medicale şi le-a publicat ca reacţie la confruntările dintre Guvern şi tinerii medici rezidenţi.

Reprezentând o explorare adeoseori plină de umăr a realităţilor cu care se confruntă angajaţii din NHS, această carte s-a impus la categoriile "Scriitorul debutant al anului", "Cea mai populară carte de non-ficţiune a anului" şi "Cartea Anului, oferită de Book Club".



Romancierul Philip Pullman a fost desemnat Scriitorul Anului, fiind recompensat pentru povestirile sale care se adresează băieţilor şi pentru o colecţie de eseuri feministe. Philip Pullman, autorul trilogiei "His Dark Materials", a câştigat acest premiu pentru primul volum din "The Book Of Dust", o nouă serie de trei romane care reprezintă un prequel al trilogiei menţionate.

Philip Pullman, în vârstă de 72 de ani, a început să scrie noua trilogie după o pauză de aproape două decenii de la apariţia trilogiei iniţiale, iar primul volum din noua serie, "La Belle Sauvage", prezintă lupta împotriva unei teocraţii.

Romancierul britanic, un critic virulent al religiei, a fost desemnat Scriitorul Anului la această ceremonie organizată la British Institute din Londra, învingând o serie de scriitori de renume, precum J.K. Rowling, Jacqueline Wilson şi Sebastian Faulks.

Scriitoarea irlandeză Sally Rooney a fost desemnată Cea mai bună scriitoare internaţională pentru cartea sa intitulată "Norman People". La categoria "Cel mai bun Audiobook" s-a impus Carlo Rovelli cu "The Order of Time", lecturat de actorul Benedict Cumberbatch.

Volumul "Stories For Boys Who Dare To Be Different", de Ben Brooks, ilustrată de Quinton Winter, a fost desemnat Cartea anului 2018 pentru copii.

"Eleanor Oliphant Is Completely Fine", de Gail Honeymone, s-a impus la categoria "Cea mai populară carte de ficţiune a anului".

Autobiografia Anului a fost desemnat volumul "Everything I Know About Love", de Dolly Alderton, care a fost preferată de juriul britanic în faţa volumului autobiografic "My Thoughts Exactely" scris de cântăreaţa Lily Allen.

O colecţie de texte despre chestiuni specifice femeilor şi care abordează tematica feministă, realizată de Scarlett Curtis şi publicată sub titlul "Feminists Don't Wear Pink", a fost desemnată Cartea Anului pentru tineri cititori adulţi.

"Snap", de Belinda Bauer, s-a impus la categoria "Cartea Anului poliţistă/thriller", iar maestrul bucătar Yotam Ottolenghi, autorul volumului "Ottolenghi Simple", s-a impus la categoria "Food & Drink Book of the Year".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close