Antena 3 CNN Actualitate Cultură O carte face senzație în Franța. S-au vândut 320.000 de exemplare în doar șase zile

O carte face senzație în Franța. S-au vândut 320.000 de exemplare în doar șase zile

O carte face senzație în Franța. S-au vândut 320.000 de exemplare în doar șase zile
10 Ian 2019   •   16:17

"Sérotonine", ultima carte a romancierului Michel Houellebecq, unul dintre autorii francezi cei mai traduşi în străinătate, s-a bucurat de un asemenea succes de la lansarea sa pe 4 ianuarie, încât editura la care a apărut - Flammarion - a deja decis să scoată alte 50.000 de exemplare, informează AFP.
              
Editura a confirmat joi pentru AFP o informaţie apărută în revista de specialitate Livres Hebdo care anunţa această reeditare excepţional de rapidă, după un prim tiraj de 320.000 de exemplare, în contextul în care tirajul mediu a unui roman în Franţa este de doar 5.000 de exemplare.
              
Potrivit clasamentului institutului GfK, publicat de Livres Hebdo, "Sérotonine" conduce detaşat în topul vânzărilor de carte din Franţa, la toate categoriile luate în considerare.
                
Cartea a fost publicată luni în limba germană, miercuri în spaniolă şi joi în italiană, iar traducerea în engleză este aşteptată pentru luna septembrie.
                
Lansarea unui roman de Michel Houellebecq, copilul teribil al literaturii franceze, scriitor vizionar şi polemic, este întotdeauna un eveniment în Franţa.
      
Romancierul nu mai publicase nimic de la controversatul "Soumission", apărut acum patru ani, chiar în ziua atacului împotriva redacţiei Charlie Hebdo. În toate ediţiile, cartea s-a vândut în circa 800.000 de exemplare în lumea francofonă.
  
Sobru şi pătrunzător, al şaptelea roman semnat de Michel Houellebecq (62 de ani ) afundă cititorii în inima unei Franţe rurale, aflate în suferinţă. Scris cu câteva luni înainte de apariţia "vestelor galbene", romanul pare să anticipeze această mişcare.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close