Antena 3 CNN Actualitate Cultură Parking, filmul lui Tudor Giurgiu, prezentat marți la Oradea

Parking, filmul lui Tudor Giurgiu, prezentat marți la Oradea

Parking, filmul lui Tudor Giurgiu, prezentat marți la Oradea
11 Iun 2019   •   11:10

Filmul "Parking", cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu, va fi prezentat, marţi seara, publicului din Oradea, la Cinema Palace. 

Filmul a avut premiera absolută în deschiderea celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), derulat în perioada 31 mai - 9 iunie la Cluj-Napoca. 

Prezent la proiecţia de gală, regizorul va fi însoţit la Oradea de scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului "Apropierea", care a inspirat scenariul filmului. 

"Întâlnirea cu Marin Mălaicu-Hondrari mi-a dat ocazia să înţeleg mai bine ce se întâmplă cu un emigrant aflat la mii de kilometri depărtare de casă. De la dorinţa de a nu deranja, de a trece neobservat, până la frica de a te îmbolnăvi şi a nu mai putea lucra, teama de eşec sau insucces. Am adoptat deopotrivă cu drag şi sfială personajele lui şi mă bucur că, în fine, aventura acestui poet bistriţean idealist şi visător vede lumina ecranului," a precizat, într-un comunicat transmis de organizatori, Tudor Giurgiu. 

"Parking" spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viaţa lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreaţă spaniolă şi dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă şi plină de provocări. 

Din distribuţie fac parte actori spanioli de talie internaţională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar şi actorii români: Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet şi Paul Cimpoieru. În rolul principal, iubitorii de teatru şi film îl vor recunoaşte pe Mihai Smarandache, premiat în numeroase festivaluri pentru performanţele sale deosebite pe scena teatrului românesc. 

Din 14 iunie, "Parking" va ajunge în cinematografele din toată ţara, distribuit de Transilvania Film. 

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close