Antena 3 CNN Actualitate Cultură Premieră MONDIALĂ în Bucureşti. "Într-o secundă te poţi teleporta. Vezi cum era lumea pe vremea aceea"

Premieră MONDIALĂ în Bucureşti. "Într-o secundă te poţi teleporta. Vezi cum era lumea pe vremea aceea"

Premieră MONDIALĂ în Bucureşti. "Într-o secundă te poţi teleporta. Vezi cum era lumea pe vremea aceea"
de O.P.    |    29 Apr 2013   •   10:33

Dacă aveţi la îndemână o tabletă sau un telefon inteligent, atunci puteţi să vă "teleportaţi". Din data de 25 aprilie, bucureştenii sunt martorii unei premiere mondiale.

O echipă extrem de creativă a reuşit să aducă trecutul în prezent, în timp real. Proiectul Cronovizor, pus la punct de agenţie Colobitor, se traduce prin "retrăirea trecutului" prin adăugarea unui video de arhivă peste realitatea pe care o trăieşti şi o vezi în faţa ta.

Proiectul Cronovizor - al cărui "părinţi" sunt Daniel şi Georgia Gontz şi Costin Creţulescu - a început la sfârşitul anului trecut şi a prins viaţă pe data de 25 aprilie.


Cum funcţionează?
Cu ajutorul unui QR code, care este inscripţionat pe asfalt, şi care poate fi scanat cu un smartphone sau cu o tabletă, utilizatorii intră astfel în browserul de realitate augumentată Junaio şi de aici se deschide o altă lume: ei pot vedea traficul din prezent, dar în acelaşi timp şi viaţa şi lumea din trecut.

Imaginile vechi au fost colectate de realizatorii proiectului de la Arhiva Naţională de Film.


×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close