Antena 3 Actualitate Cultură Principesa Margareta, după moartea lui Radu Beligan: Arta sa a traversat două secole

Principesa Margareta, după moartea lui Radu Beligan: Arta sa a traversat două secole

20 Iul 2016   •   16:38
Principesa Margareta, după moartea lui Radu Beligan: Arta sa a traversat două secole

Arta inteligentă şi profund originală a lui Radu Beligan a traversat două secole de cultură română modernă, în lunga sa viaţă acesta întruchipând roluri memorabile în teatru, film, televiziune şi la radio, afirmă principesa Margareta, conform unui comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES.

În acest context, principesa a evocat ceremonia de la Castelul Peleş din 2013, când i-a conferit lui Beligan, în numele Majestăţii Sale Regelui Mihai, decoraţia regală Nihil Sine Deo, pentru o carieră de aproape opt decenii.

"Am aflat cu tristeţe trecerea la cele veşnice a marelui om de cultură Radu Beligan. În lunga sa viaţă, actorul a întruchipat roluri memorabile în teatru, film, televiziune şi la radio. Maestrul a urmat cursurile Academiei Regale de Muzică şi Artă Dramatică şi a debutat în anul 1937, la Teatrul Regina Maria din Bucureşti. Membru de onoare al Academiei Române, Radu Beligan a fost un scriitor eminent. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", spune principesa Margareta.

Actorul Radu Beligan a murit miercuri la vârsta de 97 de ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close