Antena 3 CNN Actualitate Cultură Publicaţia Le Monde ar putea fi cumpărată de un miliardar rus

Publicaţia Le Monde ar putea fi cumpărată de un miliardar rus

Publicaţia Le Monde ar putea fi cumpărată de un miliardar rus
22 Iun 2010   •   14:57

Miliardarul rus Gleb Fetissov, deţinătorul grupului bancar Ma Banque, intenţionează să achiziţioneze publicaţia franceză Le Monde, informează AFP.

Magnatul rus a depus deja o ofertă de cumpărare şi nu intenţionează, în cazul în care va deveni proprietarul Le Monde, "să se retragă din proiect, pe termen scurt".

"Pentru mine, este vorba în primul rând de un proiect de afaceri: voi dezvolta un cotidian şi voi păstra pachetul de acţiuni majoritar", a declarat Fetissov. Miliardarul rus nu a precizat suma la care se ridică eventuala tranzacţie.

Printre companiile care şi-au arătat interesul pentru achiziţionarea grupului Le Monde se numără şi Ringier, Nouvel Observateur - săptămânalul deţinut de Claude Perdriel, bancherul Matthieu Pigasse, în parteneriat cu omul de afaceri Pierre Bergé şi cu Xavier Niel, şi publisherul titlului El Pais, care este deja unul dintre acţionarii principali în cadrul grupului Le Monde.

Grupul Le Monde controlează cotidianul cu acelasi titlu, dar şi alte reviste, printre care săptămânalul cultural Telerama şi publicatia catolică La vie.

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Le Monde
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close