Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Raftul de cultură generală? continuă cu trei volume dedicate lumii fascinante a FILMULUI!

?Raftul de cultură generală? continuă cu trei volume dedicate lumii fascinante a FILMULUI!

?Raftul de cultură generală? continuă cu trei volume dedicate lumii fascinante a FILMULUI!
28 Mai 2010   •   16:00

FINANCIARUL continua seria colectiilor fundamentale si te introduce in Universul Cunoasterii cu ajutorul ?RAFTULUI de CULTURĂ GENERALĂ?, o colectie extinsa, indispensabila oricarei biblioteci. Începand cu 28 mai, FINANCIARUL va ofera ?ISTORIA: oameni, fapte evenimente?, cel de-al saselea titlu al colectiei, dedicat istoriei de la inceputurile omenirii pana in prezent.

Cele trei volume oferite de Financiarul va invita sa va intoarceti in timp, cu mai bine de sase milioane de ani pentru a ii cunoste pe primii oamenii. Veti descoperi antichitatea si evul mediu, urmand ca in ultimele doua volume sa cunosteti figuri reprezentative ale epocii moderne si contemporane, dar si evenimentele ce au modelat lumea in care traim azi.

Primul volum ?ISTORIA: oameni, fapte, evenimente ? antichitatea si evul mediu? ce va aparea pe 28 mai alaturi de Financiarul, isi incepe ?turul virtual? cu preistoria si dezvoltarea omenirii, urmatoarea oprire este in evul mediu din Europa pana in Asia!

Ştiati ca:

 Primele urme ale hominizilor au fost descoperite in Africa. Începand de acum aproximativ 6 milioane de ani, hominizii s-au dezvoltat fizic pana la Homo sapiens, omul modern. Acum aproximativ 2,5 milioane de ani ? 10000 de ani a fost prima epoca a pietrei, iar acum 1,8 milioane de ani, oamenii au dezvoltat limbajul.
 Cel mai vechi oras din lume este Ierihon, in Palestina.
 În 1922, mormantul bine conservat al lui Tutankhamon a fost descoperit in Valea Regilor, langa Teba. Curand dupa deschiderea mormantului, multi dintre cei care participasera au murit in conditii misterioase, fapt care a nascut legenda ? Blestemul lui Tutankhamon?. Astazi se crede ca mortile au fost provocate de virusurile si bacteriile conservate in camera funerara.
 Dupa colapsul Imperiului Roman de Apus triburile germanice intemeiaza regate efemere in Europa Occidentala si in nordul Africii.

Veritabila investitie culturala pentru o buna educatie, ?RAFTUL DE CULTURĂ GENERALĂ? reuneste ghiduri esentiale, bogat ilustrate si accesibile tuturor. Istoria artei, mitologia, invataturile Bibliei, arhitectura, istoria, filmul sunt temele principale ale celei mai noi colectii FINANCIARUL, realizata impreuna cu editura LITERA, care va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va satisface orice curiozitate. Formatul fiecarui volum este de 17,5 x 23 cm iar numarul de pagini este cuprins intre 144 si 180. Colectia apare in conditii grafice impresionante, un layout atractiv, ilustratii spectaculoase, coperta cartonata, hartie lucioasa.

Pachetul ziar + volumul 16 ?ISTORIA: oameni, fapte, evenimente ? antichitatea si evul mediu? costa 15 lei si se distribuie impreuna cu editia din 28 mai a Financiarului.























Succesiunea volumelor colectiei FINANCIARUL ?RAFTUL de CULTURĂ GENERALĂ? este urmatoarea:
FILMUL (regizori, genuri, capodopere)
Volumul 1 (13) : De la origini la al 2-lea Razboi Mondial (7 mai)
Volumul 2 (14) : Cinematografia postbelica (14 mai)
Volumul 3 (15) : Cinematografia de autor (21 mai)

ISTORIA
Volumul 1 (16) : Antichitatea si Evul Mediu (28 mai)
Volumul 2 (17) : Perioada moderna (4 iunie)
Volumul 3 (18) : Lumea contemporana (11 iunie)



Primele cinci titluri aparute ale RAFTULUI de CULTURĂ GENERALE au fost: ARTA (3 volume), MITOLOGIA ( 3 volume) si BIBLIA ? PERSONAJE si EVENIMENTE ( 3 volume) si ARHITECTURA (3 volume) si FILMUL ( 3 volume).
?RAFTUL de CULTURĂ GENERALĂ? este cea de-a cincea colectie editoriala lansata de cel mai popular cotidian de afaceri FINANCIARUL, dupa MAREA ENCICLOPEDIE a STATELOR LUMII, MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOAŞTERII, MAREA ISTORIE ILUSTRATĂ a LUMII si DESCOPERĂ LUMEA. Pe langa acestea Financiarul a oferit cititorilor sai deopotriva literatura de business si de intelegere a relatiilor politico-economice internationale: ?Gandeste ca un campion? si ?Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat?, ?Putin si noua Rusie?. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT MEDIA GROUP.


×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close