x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Se împlinesc 159 de ani de la naşterea "luceafărului poeziei româneşti", Mihai Eminescu

de 15 Ian 2009   •   11:27
Se împlinesc 159 de ani de la naşterea "luceafărului poeziei româneşti", Mihai Eminescu 16
eminescu
Joi, 15 ianuarie, se împlinesc 159 de ani de la naşterea poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu. Cu această ocazie, au fost organizate manifestaţii în Ipoteşti, satul natal al poetului. La eveniment va participa şi ministrul Culturii, Teodor Paleologu. Mihai Eminescu va fi celebrat şi în Bucureşti.
La Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu" au loc lansări de carte (traduceri eminesciene), proiecţii de filme documentare despre viaţa lui Eminescu, programe de muzică populară şi expozitii etnografice, informează Evenimentul Zilei
Românii îl vor sărbători şi în Bucureşti pe Mihai Eminescu. Începând cu ora 15.00, romanii pot depune flori la monumentul poetului de la Uniunea Scriitorilor. Tot joi, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul "Eminescu - Fragmentarium" la Sala ArCuB.
Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850, în Ipoteşti. A fost un poet, prozator şi jurnalist român. El este socotit de cititorii români şi de critica literară drept cel mai important scriitor romantic din literatura română, fiind supranumit şi ?luceafărul poeziei româneşti?.
Antena3.ro
sati