Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Secolul XX ? al treilea volum din seria Arhitectura a colectiei "Raftul de cultura generala"

?Secolul XX ? al treilea volum din seria Arhitectura a colectiei "Raftul de cultura generala"

?Secolul XX ? al treilea volum din seria Arhitectura a colectiei "Raftul de cultura generala"
29 Apr 2010   •   19:01

FINANCIARUL continua seria colectiilor fundamentale si te introduce in Universul Cunoasterii cu ajutorul ?RAFTULUI de CULTURA GENERALA?, o colectie extinsa, indispensabila oricarei biblioteci.
Vineri, 30 aprilie, Financiarul iti ofera cel de al treilea volum dedicat arhitecturii: ?Evolutie, stiluri, personalitati - secolul XX?. Acest volum va dezvaluie cele mai importante stiluri arhitecturale care au influentat secolul XX si pe arhitectii care au pus bazele oraselor si cladirilor pe care le admiram si astazi.

Financiarul va provoaca la o ?plimbare imaginara? in epoci diferite, inainte si dupa 1945, aducand in atentia impatimitilor de frumos si pasionatilor de arta nume care au dat un alt sens arhitecturii, asa cum a facut-o Antoni Gaudi. Tot in acest volum veti descoperi arhitectura totalitara, modernismul nordic, Art Deco la New York, dar si curente arhitecturale precum brutalismul si bloburile.

Stiati ca:
Antoni Gaudi a sintetizat o multitudine de influente intr?un stil magnific, care e atat de personal incat desfide orice clasificare. Prin Sagrada Familia, Gaudi a reinterpretat principiile constructive ale arhitecturii gotice. Arhitectul a socotit ca vor fi necesari 200 de ani pentru a termina Sagrada Familia. Din Evul Mediu incoace, nici un alt arhitect nu a incercat o constructie de asemenea marime.
Biserica Sfantului Duh, Wolfsburg, Germania, face parte dintr-un mare centru comunitar. Neobisnuita biserica a lui Alvar Aalto introduce stilul arhitecturii minimaliste in domeniul ecleziastic. Ea are un enorm turn-clopotnita care, in ciuda esteticii sale moderniste, se aseamana cu o campanila italiana. Interiorul este bine luminat, iar plafonul in forma de evantai ofera o acustica excelenta.
Arhitectura Art Deco provine dintr-un amestec de influente diverse, printre care esteticile Africii, Egiptului, Americii Centrale si de Sud, precum ale curentelor futurist si cubist. Este frapant ca o lege zonala poate determina nu numai inaltimea unui oras dar si un intreg stil arhitectural. Conform legii adoptate la New York, zgarie - norii Art Deco erau definiti prin profil in zigzag, una dintre cele mai puternice imagini ale arhitecturii secolului XX.
Situata in portul Sydney, cladirea Operei este una dintre cladirile simbolice ale secolului XX. Triumful cladirii Operei este acoperisul, care consta intr-o serie de cochilii semanand cu panzele de corabie. A fost proiectata de arhitectul danez Jorn Utzon si construita in stilul modernist ? impresionist. La acest proiect s-a folosit, printre primele dati, analiza asistata pe calculator.

Veritabila investitie culturala pentru o buna educatie, ?RAFTUL DE CULTURA GENERALA? reuneste ghiduri esentiale, bogat ilustrate si accesibile tuturor. Istoria artei, mitologia, invataturile Bibliei, arhitectura, istoria, filmul sunt temele principale ale celei mai noi colectii FINANCIARUL, realizata impreuna cu editura LITERA, care va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va satisface orice curiozitate. Formatul fiecarui volum este de 17,5 x 23 cm iar numarul de pagini este cuprins intre 144 si 180. Colectia apare in conditii grafice impresionante, un layout atractiv, ilustratii spectaculoase, coperta cartonata, hartie lucioasa.

Pachetul ziar + volumul 12 al ?RAFTULUI DE CULTURA GENERALA ? ?Arhitectura ? evolutie, stiluri, personalitati ? secolul XX? costa 15 lei si se distribuie impreuna cu editia din 30 aprilie a Financiarului.

Succesiunea volumelor colectiei FINANCIARUL ?RAFTUL de CULTURA GENERALA? este urmatoarea:
ARHITECTURA (evolutie, stiluri, personalitati)
Volumul 1 (10) - Din Preistorie la Renasterea timpurie (16 aprilie)
Volumul 2 (11) ? De la apogeul Renasterii pâna in sec. XIX (23 aprilie)
Volumul 3 (12) - Secolul XX (30 aprilie)
FILMUL (regizori, genuri, capodopere)
Volumul 1 (13) : De la origini la al 2-lea Razboi Mondial (7 mai)
Volumul 2 (14) : Cinematografia postbelica (14 mai)
Volumul 3 (15) : Cinematografia de autor (21 mai)
ISTORIA
Volumul 1 (16) : Antichitatea si Evul Mediu (28 mai)
Volumul 2 (17) : Perioada moderna (4 iunie)
Volumul 3 (18) : Lumea contemporana (11 iunie)

Primele trei tituri aparute ale RAFTULUI de CULTURA GENERALA au fost: ARTA (3 volume), MITOLOGIA ( 3 volume) si BIBLIA ? PERSONAJE si EVENIMENTE ( 3 volume)
?RAFTUL de CULTURA GENERALA? este cea de-a cincea colectie editoriala lansata de cel mai popular cotidian de afaceri FINANCIARUL, dupa MAREA ENCICLOPEDIE a STATELOR LUMII, MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOA{TERII, MAREA ISTORIE ILUSTRATA a LUMII si DESCOPERA LUMEA. Pe langa acestea Financiarul a oferit cititorilor sai deopotriva literatura de business si de intelegere a relatiilor politico-economice internationale: ?Gandeste ca un campion? si ?Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat?, ?Putin si noua Rusie?. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT MEDIA GROUP.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close