Antena 3 CNN Actualitate Cultură Secretul neștiut al actorului Octavian Cotescu

Secretul neștiut al actorului Octavian Cotescu

Secretul neștiut al actorului Octavian Cotescu
07 Apr 2019   •   19:34

Octavian Cotescu, un profesor de actorie uneori blând, alteori exigent, a interpretat roluri în film şi în teatru, a fost directorul-adjunct Eugen din „Operaţiunea Monstrul“ şi personaj în spectacolele unor regizori precum Liviu Ciulei şi Lucian Pintilie.

Deşi a trăit numai până la 54 de ani, Octavian Cotescu şi-a echipat personajele cu replici şi gesturi haioase sau dramatice, în funcţie de context, însă multe dintre ele puternice şi greu de uitat.

Octavian Cotescu s-a născut pe 14 februarie 1931, la Dorohoi, în judeţul Botoşani, iar numele lui era, de fapt, Octavian Coteţ.

Tatăl său, Ilie Coteţ, lucra la CFR, pe când mama, Anastasia Lazăr, era casnică. În copilăria viitorului actor, tatăl a fost nevoit să se mute cu munca la Iaşi, aşa că au ajuns toţi în pavilioanele CFR din cartierul Copou. Cotescu n-a fost apropiat de bunicii paterni, locuitori ai comunei Miroslava din acelaşi judeţ, însă vara se ducea cu mama şi cu sora lui, Mioara, cu trei ani mai mică, la Botoşani, la bunicii materni, scrie adevarul.ro.
   

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close