Antena 3 CNN Actualitate Cultură Teatrul Ţăndărică invită micuţii spectatori la Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie

Teatrul Ţăndărică invită micuţii spectatori la Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie

Teatrul Ţăndărică invită micuţii spectatori la Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie
Sursa foto: Foto: prokid.ro
17 Noi 2011   •   18:28

Teatrul Ţăndărică invită bucureştenii la spectacole de colecţie, în cadrul Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie", informează Mediafax.

Spectacolele se vor desfăşura, între 24 noiembrie şi 4 decembrie, în cele două săli ale teatrului din Piaţa Lahovari din Bucureşti.

Iniţiativa acestui festival aparţine Teatrului Ţăndărică şi porneşte din dorinţa de a le oferi micuţilor spectatori, şi nu numai, un regal de culoare, de măiestrie şi de voie bună.

La festival vor participa trupe de profil din Romania (Bucureşti, Galaţi, Arad, Alba Iulia, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Craiova, Iaşi), dar şi din străinătate (Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Israel).

De asemenea, vor avea loc numeroase workshop-uri de pantomimă, de origami, de teatru de umbre, construcţie de păpuşi din baloane şi şosete, lansări de carte, vernisarea unei expoziţii de scenografie , proiecţii cu spectacole de animaţie, conferinţe susţinute de personalităţi remarcabile din România (Cristian Pepino, Victor Ioan Frunză, Mihai Gruia Sandu) sau din străinătate, precum Marek Waszkiel, director al Teatrului de păpuşi din Byalistok, Polonia.

Festivalul dedică şi o secţiune spectacolelor studenţeşti.

De asemenea, va fi acordat premiul de excelenţă în arta animaţiei, care din acest an poartă numele de "Michaela Tonitza Iordache", doamnei Carmen Mărginean, experimentată marionetistă a Teatrului de marionete din Arad.

Spectacolele sunt o demonstraţie de virtuozitate interpretativă, cu păpuşi bidimensionale, marionete şi actori la vedere, folosind mijloace de expresie dintre cele mai diverse.

×
Subiecte în articol: copii spectacol
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close