Antena 3 CNN Actualitate Cultură The Independent: Nominalizarea lui Dacian Cioloş, ?una din cele mai curioase decizii?

The Independent: Nominalizarea lui Dacian Cioloş, ?una din cele mai curioase decizii?

The Independent: Nominalizarea lui Dacian Cioloş, ?una din cele mai curioase decizii?
Sursa foto: Ziare
28 Noi 2009   •   14:05

Nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru postul de comisar european al Agriculturii este comentată şi de presa internaţională. Dacă mass-media franceză salută decizia preşedintelui Jose Manuel Baroso, presa britanică crede că un stat membru care a fost criticat şi sancţionat pentru utilizarea neadecvată a fondurilor UE pentru agricultură nu ar fi potrivit pentru această funcţie.

Dacian Cioloş a beneficiat de sprijinul activ al Franţei şi al altor state membre noi ale Uniunii Europene, pentru funcţia de comisar European pentru Agricultură, consideră presa internaţională.

Cotidianul francez Ouest France apreciază însă că, în opinia britanicilor, Franţa va avea doi comisari europeni: Michel Barnier şi Dacian Cioloş. Presa franceză subliniază însă naţionalitatea română a lui Cioloş, precizând că acesta a făcut o parte din studii la Şcoala naţională superioară de agronomie din Rennes şi este căsătorit cu o franţuzoaică.

Şi cotidianul britanic The Independent comentează nominalizarea lui Cioloş, în ediţia online. "În una dintre cele mai curioase decizii, România, un stat membru nou care a fost criticat şi sancţionat pentru utilizarea neadecvată a fondurilor UE pentru agricultură, a obţinut portofoliul Agriculturii".

Sindicatul Naţional al Fermierilor din Anglia şi Ţara Galilor a salutat nominalizarea candidatului român pentru acest post. Fermierii britanici cred că Dacian Cioloş este unul dintre puţinii candidaţi cu experienţă în agricultură, relatează publicaţia Farmers Guardian, în ediţia electronică.

Între timp, eurodeputatul scoţian Alyn Smith, membru al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, i-a făcut deja o invitaţie lui Cioloş de a vizita Scoţia.

Dacian Cioloş va fi audiat în ianuarie în cadrul comisiilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş The Independent
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close