Antena 3 CNN Actualitate Cultură Tradiţie bizară în Afganistan. Fetiţele sunt obligate să trăiască precum băieţii. Sunt deghizate chiar de părinţii lor

Tradiţie bizară în Afganistan. Fetiţele sunt obligate să trăiască precum băieţii. Sunt deghizate chiar de părinţii lor

Tradiţie bizară în Afganistan. Fetiţele sunt obligate să trăiască precum băieţii. Sunt deghizate chiar de părinţii lor
Sursa foto: Foto: barenakedislam.com
28 Mar 2012   •   10:54

Din motive economice şi sociale, părinţii afgani îşi doresc în general urmaşi de sex masculin. Această preferinţă a dat naştere unui fenomen îngrijorător, devenit tradiţie în acest stat. Este vorba despre deghizarea fetiţelor în băieţi.

BBC News prezintă cazul din familia Azitei Rafhat, un fost membru al parlamentului afgan. Ea are patru fete, însă una dintre micuţe este deghizată zilnic în băiat.

În timp ce surorile ei sunt îmbrăcate cu haine de fetiţe, Mehrnoush este obligată să poarte pantaloni şi cravată, precum un băieţel. Când iese din casă, Mehrnoush se transformă în Mehran.


Azita Rafhat îşi deghizează fata zilnic, încercând să evite astfel gurile rele. Deghizarea fetiţelor în băieţi poartă chiar şi un nume în Afganistan: Bacha Posh.

Când ai o poziţie socială bună, oamenii te privesc diferit. La noi se spune că nu eşti împlinit dacă nu ai şi un băiat”, explică Azita Rafhat.

Soţul Azitei Rafhat, Ezatullah Rafhat, consideră că naşterea unui băiat în familie este un semn de onoare şi prestigiu.

Cazul micuţei Mehrnoush nu este singular în Afganistan. Foarte mulţi părinţi recurg la această măsură drastică pentru a „salva” onoarea familiilor lor.



 

×
Subiecte în articol: Afganistan traditie
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close