Antena 3 CNN Actualitate Cultură Un regizor român a lăsat Hollywood-ul pentru TNB

Un regizor român a lăsat Hollywood-ul pentru TNB

Un regizor român a lăsat Hollywood-ul pentru TNB
27 Mar 2007   •   12:04

Celebrul regizor american de origine română Florin Fătulescu a venit de la Hollywood la Bucureşti pentru a monta, la Teatrul Naţional, spectacolul ?Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal? de Matei Vişniec. Distinsul creator, plecat din ţară la Los Angeles cu 20 de ani în urmă, a declarat că spectacolul va avea premiera în luna iunie. Deocamdată, Florin Fătulescu vizionează spectacolele Naţionalului bucureştean, pentru a ?urmări? actorii şi astfel să facă distribuţia. Fătulescu a precizat că în septembrie va începe repetiţiile la producţia ?Demonii? - o adaptare proprie după Dostoievski, pe care o va pune în scenă la Teatrul Naţional ?Radu Stanca? din Sibiu.

?Am venit la Bucureşti să montez Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal la insistenţa lui Matei Vişniec. Eu am pus în scenă această piesă la Open Fist Theatre Company din Los Angeles în 2000. Spectacolul a fost prezentat şi la New York, apoi la Festivalul de la Edinburgh?, a spus Florin Fătulescu, mărturisind că este fericit că a revenit acasă, unde regizează din nou piese de teatru. Spectacolul de la Naţional va fi ?uşor? altfel decât cel din Los Angeles.

Fătulescu s-a arătat surprins de schimbările în bine care au loc la teatrele din Bucureşti. El s-a referit la prezenţa masivă a tinerilor şi la reacţia lor în sălile de spectacol. Florin Fătulescu a montat, timp de zece ani - de la terminarea facultăţii şi până la plecarea din ţară - mai multe spectacole la Petroşani, Bucureşti, Braşov. Primul său spectacol în America a fost unul după Eugene Ionesco, pus în scenă la un teatru de la Hollywood. Experienţa sa americană reuneşte nenumărate creaţii de succes, obţinând mai multe premii de regie.

Rompres

×
Parteneri
ANM anunţă un nou ciclon care ameninţă România
x close