x close

Cum a evitat o româncă expulzarea din Marea Britanie

de S.T.    |    07 Oct 2012   •   20:20
Cum a evitat o româncă expulzarea din Marea Britanie Foto: Daily Mail

Românca Lavinia Olmazu, condamnată la închisoare pentru o fraudă de zece milioane de lire sterline, în 2010, va putea rămâne în Marea Britanie împreună cu fiul ei în vârstă de 12 ani, după ce a invocat un articol din legea privind drepturile omului, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Lavinia Olmazu a fost condamnată la doi ani de închisoare în 2010 şi ar fi trebuit expulzată imediat după eliberare. Ea a primit însă permisiunea de a rămâne în Marea Britanie după ce a exploatat o portiţă din Actul privind Drepturile Omului.

Femeia are un fiu în vârstă de 12 ani, care este esenţialmente britanic, iar acest lucru i-a permis să evite expulzarea.

Aceasta a convins judecătorii că expulzarea lor ar fi un atac împotriva drepturilor lor, iar cazul ei a generat noi îngrijorări cu privire la modul în care judecătorii interpretează Articolul 8 din acest  Actul privind Drepturile Omului, care garantează "dreptul la viaţa de familie", pentru a le permite infractorilor să evite expulzarea.

În cazul lui Olmazu, Ministerul de Interne a făcut apel împotriva deciziei care îi permite să rămână în Marea Britanie, dar un judecător a decis că fiul acesteia are dreptul să îşi continue şcoala în această ţară.

Olmazu lucrează în prezent pentru Media Diversity Institute, o organizaţie caritabilă care a primit sute de mii de lire sterline ca sponsorizare din partea Ministerului de Externe şi a Departamentului pentru dezvoltare internaţională.

Citeşte mai multe despre:

inchisoare Marea Britanie frauda articol
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati