Antena 3 CNN Actualitate Cum acţionează mai nou hoţii? Se recomandă drept angajaţi ENEL, Distrigaz sau ai primărie

Cum acţionează mai nou hoţii? Se recomandă drept angajaţi ENEL, Distrigaz sau ai primărie

Cum acţionează mai nou hoţii? Se recomandă drept angajaţi ENEL, Distrigaz sau ai primărie
Sursa foto: Foto: homeinsurancefacts.com
de M.Z.    |    31 Ian 2013   •   20:34

Numărul infractorilor care se recomandă drept angajaţi la ENEL, Distrigaz sau primărie este în creştere, iar majoritatea victimelor sunt persoane vârstnice, se arată în bilanţul Poliţiei Capitalei pe 2012.

Potrivit bilanţului, 65% din totalul faptelor de natură penală care s-au înregistrat la nivelul Capitalei au fost infracţiuni contra patrimoniului persoanelor, adică furturi, tâlhării, distrugeri şi înşelăciuni. Dintre acestea, cele mai multe sunt furturi (38.400 de cazuri), în timp ce numărul tâlhăriilor reclamate a fost de 1.881.

"Infracţiunile de tâlhărie sesizate se menţin sub media criminalităţii din ultimii patru ani. În ceea ce priveşte modurile de operare, trebuie precizat faptul că scade cu 37 la sută, faţă de 2011, numărul tâlhăriilor comise prin ameninţare sau lovire şi creşte cu 15% cel al tâlhăriilor săvârşite prin smulgere", se arată în bilanţul Poliţiei Capitalei, informează Mediafax.

În acelaşi timp, însă, anchetatorii au constatat că anul trecut a crescut numărul infracţiunilor în care autorii s-au recomandat drept angajaţi de la ENEL, Distrigaz, primărie, firme de dezinsecţie ori şi-au convins vinctimele, majoritatea persoane în vârstă, că sunt rude din străinătate.

Conform sursei citate, numărul furturilor din locuinţe s-au menţinut la nivelul din 2011, fiind sesizate 2.979 de astfel de fapte. Potrivit analizei realizate de specialiştii Poliţiei Capitalei, în 2012 a scăzut numărul infracţiunilor comise prin spargerea uşilor, însă a crescut simţitor cel al furturilor din locuinţe prin escaladare ori ca urmare a faptului că locatarii nu şi-au încuiat casele.

În privinţa furturilor de autovehicule, numărul acestora a scăzut cu 37% faţă de 2011, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei.






×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close