Antena 3 CNN Actualitate Cum arată prima mașină înmatriculată în București și de ce s-a lăsat cu scandal

Cum arată prima mașină înmatriculată în București și de ce s-a lăsat cu scandal

Cum arată prima mașină înmatriculată în București și de ce s-a lăsat cu scandal
Sursa foto: foto: George Nica/capodopere2019.ro
30 Iun 2015   •   17:31
Prima mașină înmatriculată în București a fost un FN Herstal, în 1900. Vom face o scurtă descriere a mașinii care seamănă mai degrabă cu o caleașcă, după care aflăm și cum numărul de înmatriculare 1B a creat o adevărată dispută printre „lumea-bună” a vremii, scrie playtech.ro.


FN Herstal a fost construită la Fabrique Naționale d`€™Armes de Guerre din Belgia. Fabrica era specializată în producția de armament dar la începutul secolului XX s-a orientat și spre autovehicule. În 1900 au fost construite 47 de Herstal-uri, două din ele ajungând la noi în țară. Drept dovadă că afinitatea romanului spre ultimile apariții în domeniul auto are rădăcini adânci în istoria noastră.

Bazil G. Assan a fost primul român care și-a comandat o astfel de bijuterie a vremii. Înaintea de a fi primul posesor al unui automobil, Bazil G. Assan a fost și primul român care a făcut înconjurul lumii, prin călătoria sa cu plecare din Constantinopol apoi Alexandria – Ceylon – Nagasaki – Tokyo – Yokohama – San Francisco – New York,  cu destinație finală Londra în 1899.

Mai multe poze, pe playtech.ro.

×
Subiecte în articol: automobil
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close