Antena 3 CNN Actualitate Cum au evaluat jocurile de noroc în era digitală (P)

Cum au evaluat jocurile de noroc în era digitală (P)

Jocurile de noroc au fascinat oamenii încă de pe vremea când zarurile erau realizate din oase de animale. Oamenii credeau că există o zeiță a norocului care le poate schimba viața de pe un moment pe altul, iar cei care se nășteau fără noroc aveau să moară tot în acea condiție.

Cum au evaluat jocurile de noroc în era digitală (P)
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2020   •   11:58

Se spune că zarurile au fost folosite prima dată de zeii Zeus, Hades și Poseidon care au tras la sorți pentru a împărți lumea între ei. Deși au existat o mulțime de tipuri și forme ale zarurilor, preferatele care au trecut și textul timpului sunt cele cu 6 fețe. Mai târziu, a apărut legenda Zeiței Fortuna care avea mereu cu sine Roata Norocului, un instrument stăpânit de zeul Hazardului.

Dacă în Grecia și Roma aristocrații se distrau cu ajutorul unor jocuri de noroc din Antichitate, francezii sunt mândri pentru inventarea cărților de joc undeva la final de secol XIV, iar germanii au început să realizeze cărți de joc tipizate chiar un veac mai târziu. Germanii au folosit tiparnița inventată de Johannes Gutenberg.

Blaise Pascal, originar din Franța avea să inventeze ruleta în dorința de a crea un mecanism care să se miște perpetuu. Nu avea idee că invenția sa “accidentală” avea să fie iubită de pasionați de jocurile de noroc din întreaga lume chiar și două secole mai târziu.

După aproximativ un secol, americanul Charles Fey din San Francisco inventa literalmente primul joc de păcănele care avea doar 3 role, simboluri pictate și rotirile erau aleatorii. Timpul a trecut, dar fascinația pentru jocuri de noroc a rămas la fel.

De fapt, de când tehnologia a înregistrat un astfel de progres, se prea poate ca fascinația și atracția să fi crescut mai mult decât am crede. Jocurile de sloturi au suferit modificări mari devenind din ce în ce mai atractive datorită opțiunilor noi, simbolurilor noi și îmbunătățirii tehnicii de joc.

Febra sloturilor a fost oprită prin intermediul legilor în anumite state, dar în 1891 apăreau primele sloturi cu 5 role, simbolurile ce conțineau cărți de poker și la fiecare rotire se oferea un premiu. Inițial au fost instalate în baruri și restaurante unde proprietarii ofereau gume de mestecat și bomboane drept premii.

Jocurile de noroc în era digitală

Ne petrecem toată ziua cu un smartphone în mână care ne oferă toate informațiile de care avem nevoie: cultură, educație, călătorii, frumusețe, îngrijire, dezvoltare personală, finanţe, relaxare. La domeniul relaxare fiecare persoană are ceva diferit care îi provoacă plăcere. Unii se uită la clipuri muzicale, alții la stand-up comedy, dar cei mai mulți joacă la sloturi online.

Când vine vorba de jocuri de noroc, tehnologia le-a adus în mediul online, iar acest lucru este pur și simplu miraculos pentru unii dintre noi. Nu mai trebuie să ne deplasăm până la cazino, nici bani cash nu ne trebuie. Tot ce ne trebuie este o conexiune stabilă la internet și un smartphone de încredere, dar și un card cu bani în contul aferent. Cele mai iubite jocuri online sunt de obicei pacanele 777, cele mai simplu și ușor de jucat.

În țara noastră cele mai faimoase cazinouri sunt cele de la Constanța, Sinaia și cel de la Băile Govora care a devenit cinema. Jucătorii pasionați preferă să joace jocurile favorite online, de pe telefon cel mai frecvent, din intimitatea propriei casei, eventual îmbrăcați lejer.

Alte jocuri la fel de populare printre români de-a lungul timpului sunt jocul la loterie, Pronosport, Loz în plic. În ultimii 10 ani, tot mai multe persoane au acces la comunități și resurse despre jocurile de noroc. Deși se spune că pariurile sportive și pokerul sunt jocuri din care se poate câștiga pe termen lung, jocurile de loterie și pacanele online rămân cele mai populare forme de jocuri de noroc practicate în țara noastră.

Jocurile de noroc sunt o oportunitate oferită jucătorilor pentru a se destinde și a se relaxa în timp ce joacă jocurile favorite. Totuși, specialiștii recomandă tuturor jucătorilor pasionați să nu considere jocurile de noroc drept o sursă de venit, ci mai mult o metodă de divertisment.

În realitate, nu există formule sau sisteme de îmbogățire rapidă învingând casa pe termen lung. De aceea, nu este indicat să investești niciodată mai mult decât îți permiți să pierzi. Fii pregătit pentru distracție, dar nu întotdeauna pentru câștiguri!

Licența L2193393Y001127 obținută in baza deciziei ONJN Nr. 2590 / 28.10.2019 18+

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close