Antena 3 CNN Actualitate Cum explică experţii "explozia" de cazuri de COVID din Capitală. "Ne așteptăm să crească numărul de cazuri grave"

Cum explică experţii "explozia" de cazuri de COVID din Capitală. "Ne așteptăm să crească numărul de cazuri grave"

Cazurile noi de coronavirus au "explodat" sâmbătă în Capitală, fiind înregistrate 352, şi trecând astfel peste precedentul record negativ, de 197 de cazuri. Specialiştii au şi o explicaţie pentru această situaţie.

Cum explică experţii "explozia" de cazuri de COVID din Capitală. "Ne așteptăm să crească numărul de cazuri grave"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    06 Sep 2020   •   13:15

Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, pune această creștere mare a cazurilor pe seama "întoarcerii oamenilor din marile aglomerații turistice, adică de pe litoral. Ne așteptăm să crească numărul de persoane care necesită îngrijire și numărul de cazuri grave", potrivit digi24.ro.

"Relaxarea de peste vară a fost greșit înțeleasă", a explicat Ioana Stăncel, ea avertizând că următoarele două săptămâni vor fi dificile.

Expert în sănătate publică: Relaxarea de peste vară a fost greșit înțeleasă

"Urmează să revină oameni din vacanță, copiii se vor întoarce în colectivitate. Următoarele două săptămâni vor fi o perioadă de încercare, care se va suprapune și cu alegerile locale", a atras atenţia specialistul.

Expertul în sănătate mai arată că părinții trebuie să-și supravegheze copiii şi să-i înveţe să fie responsabili.

"Părinții ar trebui să înțeleagă măsurile de prevenție. Să le explice copiilor care sunt măsurile, riscurile, cum se pune masca, cum se spală mâinile. Ar trebui, dacă observă simptome, să nu-i trimită la școală, să anunțe medicul de familie. Copilul trebuie ținut departe de ceilalți membri ai familiei până la un diagnostic clar", a concluzionat Ioana Stăncel.

Explozie de cazuri noi în Bucureşti

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.269 noi de cazuri de infectare cu coronavirus din 22.830 de teste, ceea ce înseamnă o rată de 5,67.

Se observă o explozie de cazuri noi de COVID-19 în Bucureşti, respectiv 352 de cazuri. De asemenea, 38 de români au murit în ultimele 24 de ore, infectați cu coronavirus, iar 476 se află în stare gravă în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Analizele au mai arătat că 545 de persoane sunt pozitive la retestare.

Până sâmbătă, 5 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 93.864 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus (COVID – 19) şi 3.850 de persoane au decedat.

×
Subiecte în articol: Ioana Stăncel coronavirus concedii litoral
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close