Antena 3 CNN Actualitate Cum puteți obține ieftin și rapid un certificat energetic în Constanța

Cum puteți obține ieftin și rapid un certificat energetic în Constanța

Certificatul energetic (sau certificatul de performanță energetică, după numele lui complet) este obligatoriu conform legii atunci când doriți să vindeți, închiriați, construiți sau renovați major o clădire sau o parte a unei clădiri.

Cum puteți obține ieftin și rapid un certificat energetic în Constanța
de Georgiana Adam    |    23 Oct 2020   •   10:00

De asemenea, el este necesar pentru acele imobile vizitate frecvent de public (este obligatorie afișarea lui la loc vizibil și accesibil).

Detalii pe această temă puteți obține studiind site-ul companiei Enermed Impex SRL, www.avizez.com.

Întrucât lipsa lui la vânzare poate duce la nulitatea relativă a actului de vânzare-cumpărare (de exemplu) este bine ca proprietarii / investitorii / administratorii unui imobil sau părți de imobil care vor să-l vândă sau închirieze să îl obțină înainte de închjeierea tranzacției.

În plus, informații despre clasa energetică, consumul specific total de energie și indicele de emisii echivalent CO2 trebuie să fie trecute și în anunțurile de vânzare sau închiriere.

Alegeți un auditor energetic atestat cu experiență

Singurii specialiști care au dreptul să emită certificatul energetic sunt auditorii energetici atestați.

Dacă este un apartament sau o casă, auditorul poate avea atât gradul profesional I, cât și gradul II, dar dacă este o altfel de clădire, singurii care pot emite certificate de performanță energetică  pentru toate tipurile de clădiri sunt cei cu gradul I (la fel, doar aceștia pot realiza un audit energetic).

Prețul acestui document și cât de rapid este emis depinde de specialistul ales, fiecare având dreptul să-și stabilească liber tarifele și ritmul de lucru.

Pregătirea copiilor după actele clădirii

Pentru a face calculele inginerești, specialistul are nevoie să extragă date atât din actele imobilului, cât și prin vizitarea pe teren a clădirii.

Dumneavoastră va trebui să-i înmânați copii după câteva acte ale  apartamentului șau construcției.

Pentru apartamente este cel mai simplu, este nevoie de un releveu al apartamentului sau schița de la cadastru.

Vizita la clădire

Pentru a completa informațiile obținute din documentele clădirii, auditorul va face o vizită pe teren, pentru măsurători și observații.

Această vizită este neapărat necesară, datele din teren sunt folosite în calcule.

Pe baza datelor din teren și actele imobilului, specialistul va face calculele și va emite certificatul de performanță energetică.

Depinde de dumneavoastră cât de rapid îi înmânați auditorului actele construcției și când programați împreună cu specialistul vizita la imobil. Cu cât o faceți mai rapid, cu atât întregul proces va dura mai puțin, dar depinde și de ritmul de lucru al auditorului ales.

Specialiștii Enermed Impex SRL emit acest document în maxim 24 de ore de la primirea documentației și vizita la imobil, iar prețurile unui certificat energetic pentru clădirile din Constanța pornesc de la 130 lei (garsonieră), ajungând la 170...220 lei pentru un apartament mai mare, de 4 camere.

Acest document se poate expedia oriunde în țară pentru un preț suplimentar de 220 lei sau se poate ridica fără costuri suplimentare de la punctul de lucru al companiei din Constanța.

Valabilitatea unui certificat energetic

Acest document este valabil timp de 10 ani de la emitere, cu condiția cu excepţia situaţiei în care se efectuează lucrări de renovare majoră care modifică consumurile energetice ale clădirii sau părții de clădire (apartamentului etc.).

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close