Antena 3 CNN Actualitate Cum să te asiguri că mașina ta va trece iarna cu bine

Cum să te asiguri că mașina ta va trece iarna cu bine

Orice șofer trebuie să își pregătească mașina pentru sezonul rece deoarece, spre deosebire de vară, regulile jocului se schimbă, iar ca să circuli în siguranță trebuie să îți echipezi automobilul în mod corespunzător. De aceea, ia măsurile necesare pentru a te asigura că iarna nu te va lua prin surprindere. Deci, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ajungi cu bine la destinație și să conduci liniștit.

Cum să te asiguri că mașina ta va trece iarna cu bine
de Georgiana Adam    |    16 Noi 2020   •   16:55

Anvelope de iarnă

În primul rând, trebuie să te asiguri că ți-ai echipat mașina cu anvelope de iarnă. Acestea sunt fabricate dintr-un material mult mai flexibil decât cele de vară, care odată cu scăderea temperaturii devine rigid. Cauciucurile de iarnă îi oferă automobilului aderență sporită în sezonul rece, atunci când se instalează poleiul sau zăpada s-a așternut pe carosabil. Pe lângă faptul că respecți legea, cu ajutorul celor patru anvelope de iarnă te vei asigura că circuli în siguranță. Totuși, în cazul în care acestea nu fac față și ești nevoit să te deplasezi pe un traseu cu multă gheață, unde stratul de zăpadă este semnificativ, ia în calcul să îți montezi lanțuri antiderapante, pentru a nu rămâne blocat. 

Înlocuiește piesele uzate

O expresie spune că mai bine previi decât să tratezi. În cazul în care mașina ta are un grad ridicat de uzură și ai parcurs un număr semnificativ de kilometri, indicat ar fi să îi înlocuiești anumite piese auto. Cu siguranță vrei să eviți scenarii neplăcute, de exemplu, să te lase motorul când ți-e lumea mai dragă, frânele să înceteze să te mai asculte sau farurile să nu mai lumineze brusc, mai ales pe timpul nopții. Aceste măsuri îi vor îmbunătăți randamentul mașinii, iar tu vei rămâne în siguranță pe șosele.

Alimentează doar cu un combustibil de calitate

Un carburant premium face diferența. Acesta prelungește durata de viață și performanța mașinii. În plus, un combustibil de calitate îți protejează motorul și injectoarele. Un combustibil cu o cifră octanică cât mai ridicată îi asigură automobilului tău o putere de tracțiune mai mare, ceea ce te va ajuta atunci când conduci în timpul sezonului rece.

Accesoriile specifice sezonului rece

Pentru ca mașina ta să nu fie luată prin surprindere de condițiile meteo specifice sezonului rece, ai nevoie de anumite accesorii cu ajutorul cărora să ieși din impas. De exemplu, după o noapte extrem de geroasă, cu siguranță îți vor îngheța geamurile și parbrizul, deci ai nevoie de o racletă. Dacă stratul este unul subțire, poți folosi, în locul racletei, o soluție de dezghețare. De asemenea, nu uita și peria de zăpadă, care îți va fi de mare folos ca să deszăpezești mașina. În plus, ia cu tine și un sac cu sare și o lopată, pentru că nu știi niciodată când vei avea nevoie de ele.

Pe lângă toate aceste decizii legate de echiparea pentru sezonul rece, mergi și la service, pentru ca specialiștii să îți verifice într-un mod minuțios automobilul. Cine știe, poate mașina ta are o anumită defecţiune de care nu știai, care, în timp, poate avea efecte ireversibile. Astfel, vei fi îndrumat să iei măsurile necesare pentru a evita aceste neplăceri.

Deci, ca să te asiguri că mașina ta va trece iarna cu bine, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți montezi anvelopele de iarnă, adică setul de patru roți. După aceea, asigură-te că ai la tine toate accesoriile necesare pentru combaterea înghețului și cele necesare deszăpezirii. Racleta, soluția și spray-ul antiîngheț, peria pentru zăpadă, lopata și un sac cu sare, toate acestea sunt de nelipsit. Cu siguranță, dacă vei respecta aceste sfaturi, vehiculul tău va trece cu brio peste piedicile pe care i le va pune sezonul rece.

Sursă foto: unsplash.com

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close