Antena 3 CNN Actualitate Cum se distrează românii la 120 de metri sub pământ. Record de turişti la Salina Praid

Cum se distrează românii la 120 de metri sub pământ. Record de turişti la Salina Praid

Cum se distrează românii la 120 de metri sub pământ. Record de turişti la Salina Praid
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Apr 2013   •   20:47

Tot mai multă lume descoperă un mic paradis, la 120 de metri sub pământ, în Salina Praid. Numeroase familii au profitat de vacanţa copiilor, ca să urmeze tratamente de respiraţie prin gimnastică, în aerul puternic ionizat al minei de sare.

Un număr-record de peste 1.500 de turişti pe zi a fost înregistrat în această perioadă.

Emoţiile sunt greu de stăpânit la începutul călătoriei. Un autobuz transportă zeci de oameni printr-un tunel întunecos de 1.500 de metri. Ei coboară, apoi, câteva sute de trepte ca să descopere o lume nouă.

La capătul destinaţiei prinde viaţă un mic oraş aproape neîncăpător pentru miile de vizitatori. Oamenii sunt zâmbitori şi relaxaţi, pentru că nimic nu le lipseşte.

Salina are totul, de la spaţii amenajate pentru gimnastică, la locuri de joacă pentru copii, restaurante şi chiar o bibliotecă. Mai presus de toate este aerul cu conţinut mare de iod. Unii dintre turişti vin bolnavi şi pleacă sănătoşi, alţii doar se bucură de atmosferă, la o temperatură care nu scade sub 14 grade Celsius.

Pentru că majoritatea copiilor este în vacanţă în această perioadă, turiştii au venit în Salina Praid într-un număr record, mai mulţi chiar ca în timpul verii.






×
Subiecte în articol: turisti
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close