Antena 3 CNN Actualitate Cum văd rudele lui Sorin Grindeanu desemnarea lui ca premier. Dezvăluiri inedite din viața șefului Guvernului

Cum văd rudele lui Sorin Grindeanu desemnarea lui ca premier. Dezvăluiri inedite din viața șefului Guvernului

Cum văd rudele lui Sorin Grindeanu desemnarea lui ca premier. Dezvăluiri inedite din viața șefului Guvernului
Sursa foto: Foto: Sorin Grindeanu/Facebook
31 Dec 2016   •   09:47

Familia prim-ministrului desemnat, Sorin Grindeanu, are origini în Gorj. Tatăl acestuia s-a născut în satul Pocruia, din localitatea Tismana, o zonă pitorească, aşezată la poalele Munţilor Vâlcan, împrejmuit de Dealul Pocruiei. În acest loc trăiesc o mare parte dintre rudele lui Sorin Grindeanu: unchi, mătuşi, verişori şi nepoţi, scrie adevarul.ro.

Rudele şi vecinii din Pocruia nu prea l-au văzut pe Sorin Grindeanu prin satul lor, unde îşi are rădăcinile. Ultima dată a fost în urmă cu 20 de ani, la nunta unui verişor, fiica Mariei Procopie, mătuşa sa şi cea mai în vârstă dintre cei cinci fraţi şi surori care mai sunt în viaţă. De la rudele prim-ministrului desemnat, reporterii „Adevărul“ au aflat că bunicul lui a lucrat la întreţinerea căii ferate forestiere pe care circula mocăniţa, iar bunica a fost casnică, ocupându-se de creşterea celor şase copii şi de treburile gospodăreşti.

Viaţa nu a fost uşoară, pentru că toată familia trăia dintr-un singur salariu şi din roadele muncii câmpului. Chiar în locul unde s-a născut tatăl prim-ministrului desemnat, undeva pe Dealul Pocruiei, la ieşire din sat, jurnaliştii l-au întâlnit pe Vasile Grindeanu, unchiul lui Sorin Grindeanu.

„Tatăl dânsului este fratele meu şi s-a născut în Pocruia, dar fiul său, primul ministru desemnat, s-a născut în Caransabeş. Iar tatăl lui, adică fratele meu, s-a născut aici unde trăiesc eu acum. Tatăl lui Sorin continuat, apoi, liceul la Baia de Aramă şi pe urmă a dat la facultate la Matematică, la Timişoara. Apoi a luat post de profesor la Liceul pedagogic din Caransebeş. Sorin l-a urmat pe tatăl lui şi a fost tot la facultatea de matematică de la Universitatea de Vest din Timişoara. (...) El cât a fost mic a stat mai mult la bunicii din partea mamei, adică în Borlovenii Vechi, în Caraş Severin. Acolo şi-a petrecut copilăria“, a spus unchiul lui Sorin Grindeanu.

 „E un băiat finuţ, mai retras. Este un băiat bun, la locul lui. Nu a fost o surpriză că a fost desemnat prim-ministru, pentru că era în cărţi chiar de prima dată. Sper că va face bine pentru România (...). După câte îl ştiu, Sorin Grindeanu este demn pentru acest post, mai ales că PSD a câştigat detaşat în Timiş. (...) Eu sper să respecte programul PSD, deşi sunt cam multe promisiuni. Om trăi şi om vedea. Numai să fie lăsat de alţii“, a mai spus el.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close