Antena 3 CNN Actualitate Cumpărăturile care te îmbolnăvesc fără să îți dai seama

Cumpărăturile care te îmbolnăvesc fără să îți dai seama

Cumpărăturile care te îmbolnăvesc fără să îți dai seama
15 Oct 2012   •   21:08

Cumpărăturile făcute fără să stai pe gânduri, îngraşă. Mai exact, vânzătorii au grijă să aşeze cele mai nesănătoase produse exact sub ochii cumpărătorilor. Oricât de sănătoasă ar fi lista de cumpărături cu care aţi plecat de acasă, întotdeauna vă veţi întoarce de la magazin şi cu o mulţime de bombe calorice. Legătura între obezitate şi cumpărăturile impulsive a fost făcută, recent, de medicii americani.

Nu e o întâmplare. O păţeşte orice cumpărător: pleacă acasă cu o mulţime de lucruri nesănătoase pe care, teoretic, şi-a jurat că nu le va cumpăra niciodată.

Cel mai recent studiu făcut de americani arată clar că tehnicile de marketing sunt cu mult mai puternice decât voinţa cumpărătorilor. Îi înfrâng chiar şi pe cei mai vigilenţi, dacă au o clipă de neatenţie şi nu se uită unde trebuie..

Ne place sau nu să credem, de multe ori, noi, cumpăratorii, decidem prea puţin ce luăm acasă din supermarket. Aşa se face că produsele aşezate în capătul culoarelor se vând de până la cinci ori mai bine. Dacă scăpăm de tentaţia aceasta, la casă ne aşteaptă alta.

Adică, dulciurile, guma de mestecat şi sucurile acidulate. Pentru care oamenii, simt brusc, o nevoie.

30% din vânzările oricărui supermarket din lume sunt reprezentate de nimicurile aşezate frumos pe rafturi lângă casele de marcat. Nimicuri care în niciun caz nu sunt inofensive. Spre exemplu, un baton de ciocolată pe care-l agăţăm în drumul nostru spre ieşire face ravagii.

Cea mai simplă metodă de a păcăli tentaţiile este să mergi la cumpărături... sătul. În România, patru milioane de români se luptă cu kilogramele în plus, potrivit unui studiu al Institutului de Endocrinologie Parhon. 30% dintre femei şi 20% dintre bărbaţi suferă de obezitate.



×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close