Antena 3 Actualitate Cursuri suspendate și clase închise în Capitală, după ce mai mulți elevi au fost infectați cu coronavirus

Cursuri suspendate și clase închise în Capitală, după ce mai mulți elevi au fost infectați cu coronavirus

de Laura Dinu    |    21 Sep 2020   •   14:00
Cursuri suspendate și clase închise în Capitală, după ce mai mulți elevi au fost infectați cu coronavirus
Sursa foto: Hepta

Zeci de elevi din sectorul 4 al Capitalei învață online după ce patru copii din clasele unde aceștia își desfășurau cursurile au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. Primăria sectorului a dispus dezinfectarea sălilor și testarea cadrelor didactice care au intrat în contact cu elevii infectați.

Astfel, în 3 unități de învățământ se face dezinfecție, potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 4. Totodată, autoritatea locală va asigura testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu elevii infectați și va implementa orice altă măsură ce se va impune.

Activitățile de învățare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online în următoarele 14 zile. 

„Elevii confirmați cu SARS-COV 2 sunt înscriși, după cum urmează: unul în clasa a XI-a C la Colegiul Național „Dinu Lipatti”, doi (clasa a V-a și clasa a XI-a) la Colegiul Romano-Catolic Sfântul Iosif și unul în clasa a V-a la Școala Gimnazială nr. 79”, au anunțat reprezentanții Primăriei Sectorului 4 din București.

Măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit documentului „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile", scrie Mediafax. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close