Antena 3 Actualitate Curtea Constituţională discută pe 7 martie sesizarea USL privind învestirea Guvernului Ungureanu

Curtea Constituţională discută pe 7 martie sesizarea USL privind învestirea Guvernului Ungureanu

de M.Z.    |    16 Feb 2012   •   16:53
Curtea Constituţională discută pe 7 martie sesizarea USL privind învestirea Guvernului Ungureanu Foto: mediafax.ro

Curtea Constituţională a României (CCR) va discuta pe 7 martie sesizarea USL prin care uniunea contestă învestirea de către Parlament a Guvernului Mihai-Răzvan Ungureanu, potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a anunţat, joi, că USL a contestat la CCR învestirea Guvernului Ungureanu, pe motiv că hotărârea Parlamentului încalcă articolele 1, 64 şi 103 din legea fundamentală.

"Hotărârea încalcă normele constituţionale referitoare la procedura instituită pentru învestirea Guvernului, în sensul că nu s-a respectat Regulamentul camerelor reunite de audiere a candidaţilor de miniştri în comisiile reunite şi nu s-a întocmit avizul comisiei, ci doar nişte procese verbale prin care se recomandă plenului să învestească Guvernul Ungureanu. Avizele sunt obligatorii, iar procesele verbale nu ţin loc de avize. Aceste procese verbale au fost date în şedinţe fără cvorum", a afirmat Duşa.

Pe 9 februarie, Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu a primit votul de învestitură al Parlamentului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close