Antena 3 CNN Actualitate Curtea Constituţională se reuneşte marţi, pentru clarificarea privind erata publicată în MO

Curtea Constituţională se reuneşte marţi, pentru clarificarea privind erata publicată în MO

Curtea Constituţională se reuneşte marţi, pentru clarificarea privind erata publicată în MO
Sursa foto: Foto: Antena3
10 Aug 2012   •   13:35

Curtea Constituţională se va reuni marţi, în plen, la cererea unor judecători, au declarat, vineri surse oficiale.
   
Potrivit surselor citate, Curtea Constituţională se va reuni, marţi, în şedinţă extraordinară, la cererea unor judecători, termenul fiind fixat pentru această zi întrucât unii dintre membrii CCR sunt plecaţi din ţară şi nu se pot întoarce până atunci.
   
"Curtea Constituţională se va reuni marţi, în plen, întrucât există cereri în acest sens din partea unor judecători. Termenul a fost fixat pentru această zi întrucât mulţi magistraţi sunt plecaţi din ţară", au arătat sursele citate.
   
Judecătorul Curţii Constituţionale Acsinte Gaspar a declarat, joi, pentru "Gândul", că nu a fost consultat privind erata publicată în Monitorul Oficial în 7 august şi că a cerut convocarea plenului Curţii "pentru a clarifia unele lucruri".
   
Marţi, judecătorul CC Ion Predescu declara, pentru "Gândul", că erata ar fi trebuit aprobată în prezenţa tuturor celor 9 judecători, pentru că altfel nu este legală.
   
Judecătorul Ion Predescu a spus că decizia privind emiterea unei erate ar fi trebuit luată în plenul CC, cu toţi cei 9 judecători de faţă şi că, dacă cei de la Monitorul Oficial au nelămuriri, trebuie să trimită o cerere pentru lămurire către Curtea Constituţională.
 
Miercuri, judecătorul constituţional Tudorel Toader a declarat că a avut o discuţie cu preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-a solicitat convocarea plenului.
   
Despre erata solicitată luni, 6 august, de către conducerea Curţii Constituţionale în sensul îndreptării deciziei publicate în Monitorul Oficial, judecătorul constituţional a spus că a aflat din presă, la fel ca şi despre sesizarea Comisiei de la Veneţia. "Am aflat ca orice cititor", a arătat judecătorul. Judecătorul Tudorel Toader a susţinut că l-a sunat pe judecătorul Ştefan Minea, care asigură permanenţa la conducerea Curţii, întrebându-l despre erată. Tudorel Toader a precizat că nu a fost "întrebat, consultat despre eroarea materială" sau despre sesizarea Comisiei de la Veneţia.
  

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close