Curtea de Apel Piteşti a anulat ajutorul de stat acordat Wizz Air de Aeroportul din Timişoara

de A.M.P    |    19 Noi 2012   •   12:52
Curtea de Apel Piteşti a anulat ajutorul de stat acordat Wizz Air de Aeroportul din Timişoara Foto: Agerpres
Curtea de Apel Piteşti a anulat un ajutor de stat acordat companiei aeriene Wizz Air de către Aeroportul din Timişoara, decizia fiind irevocabilă, în cadrul unui proces iniţiat de competitorul Carpatair.
   
Soluţia a fost pronunţată la 14 noiembrie.
   
"Soluţia Curţii de Apel Piteşti este prima decizie irevocabilă pronunţată în şirul de procese deschis de Carpatair împotriva Aeroportului Timişoara pentru anularea ajutorului de stat acordat de acesta în diverse forme", se arată într-un comunicat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care reprezintă Carpatair, citat de Mediafax.
   
Decizia Curţii de Apel Piteşti confirmă sentinţa Tribunalului Timiş, care a hotărât la 30 august 2011, în cadrul unui proces iniţiat de Carpatair împotriva aeroportului Timişoara, că reducerile oferite Wizz Air reprezintă un avantaj de natură economică atribuibil statului, în calitate de acţionar majoritar al aeroportului, că acordarea reducerii nu poate fi justificată din punct de vedere economic şi că măsura distorsionează concurenţa.
   
La sesizarea Carpatair, CE a deschis în mai 2011 o investigaţie cu privire la relaţiile contractuale dintre aeroportul din Timişoara şi Wizz Air, respectiv un contract de marketing încheiat în 2008 şi neplata unor taxe de aeroport în valoare de 2,6 milioane de euro, precum şi reduceri suplimentare de 72% până la 85% la toate taxele de aeroport pentru aeronavele de mare capacitate.
   
În luna septembrie a anului trecut, CE a emis o opinie preliminară conform căreia discountul oferit Wizz Air este ajutor de stat.
   

x close