Antena 3 CNN Actualitate Cutremur în Buzău. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în Buzău. Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur cu magnitudinea 3,9 s-a produs în judeţul Buzău.

Cutremur în Buzău. Ce magnitudine a avut seismul
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    08 Mar 2021   •   05:13

În ziua de 08 Martie 2021 la ora 00:34:28 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.9, la adâncimea de 144km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 66km E de Brașov, 83km NE de Ploiești, 109km S de Bacău, 126km V de Brăila, 126km V de Galați, 136km N de București, 151km NE de Pitești, 180km E de Sibiu, 192km SV de Iași, 201km N de Ruse.

Două cutremure, duminică, în România. Zona seismică a Vrancei, tot mai activă

Un alt cutremur cu magnitudinea de 4.1 s-a produs, duminică, la ora 11:52, în judeţul Buzău. A fost al doilea seism înregistrat duminică în zona seismică Vrancea.

Un alt cutremur a avut loc la ora 09:22:55  s-a produs în tot în zona seismică Vrancea şi a avut magnitudinea 3.0, la adâncimea de 82 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea la 87 kilometri Sud de Bacău, 88 kilometri Est de Braşov, 109 kilometri Nord-Est de Ploieşti, 110 kilometri Vest de Galaţi, 114 kilometri Nord-Vest de Brăila, 159 kilometri Nord de Bucureşti, 166 kilometri Sud-Vest de Iaşi.

Cutremur devastator. Anunțul despre marele cutremur

Profesorul Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat că un cutremur puternic se poate produce oricând în România.

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu, a afirmat că cel puțin până în 2040 ar trebui să stăm liniștiți în privința unui seism puternic în România.

Profesorul Mircea Radulian: Din păcate, un cutremur puternic poate să se producă oricând în România

”Din punct de vedere al omului de știință, orice cutremur și alea mai mici, și cu atât mai mult cele mai mari, sunt extrem de prețioase. Nu ne dorim un cutremur pentru că știm ce înseamnă: distrugeri, pierderi de vieți omenești. Pe de alta parte, ca om de știință tu trebuie să fi foarte bine pregătit, să vânezi tot ce se întâmplă ca să ai date. Acestea sunt esențiale pentru ce măsuri vom lua în continuare. Orice studii și inclusiv predicția se bazează pe ce observăm noi”, a explicat profesorul Mircea Radulian.

Citiți și: 44 de ani de la marele cutremur din 4 martie 1977. Zeci de mii de locuințe distruse în mai puțin de 1 minut

×
Subiecte în articol: cutremur Buzau
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close