Antena 3 CNN Actualitate Cutremur în România, resimțit în mai multe orașe. Corespondent Antena 3: "Am crezut că a avut loc o explozie. Ne-am panicat"

Cutremur în România, resimțit în mai multe orașe. Corespondent Antena 3: "Am crezut că a avut loc o explozie. Ne-am panicat"

Cutremur în România, resimțit în mai multe orașe din ţară, în urmă cu puțin timp. Seismul s-a produs la adâncimea de 5 kilometri, în Oltenia, Gorj.

Cutremur în România, resimțit în mai multe orașe. Corespondent Antena 3: "Am crezut că a avut loc o explozie. Ne-am panicat"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    16 Iul 2022   •   11:10

A fost cutremur in judetul Gorj. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP anunță că astăzi, 16.07.2022, ora 10:39:21 s-a produs în Oltenia, Gorj un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.0, la adâncimea de 5 km.

Cutremurul s-a produs 98 km NV de Craiova, 102 km SV de Sibiu,128 km NV de Pitești, 175 km SE de Timișoara, 185 km S de Cluj-Napoca, 192 km de Brașov, 193 km SE de Arad, 216 km V de Ploiești, 224 km E de Belgrade.

Până în acest moment, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, nu au fost semnalate situații de urgență generate de cutremul.

Pentru siguranța cetățenilor, preventiv, echipaje specializate din cadrul tuturor subunităților ISU Gorj efectuează misiuni de recunoaștere/patrulare pentru a ne asigura că nu sunt probleme în urma cutremurului.

Corespondentul Antena 3, Gabriela Mladin, a povestit, că în Târgu Jiu, oamenii au ieșit din case după ce acestea s-au cutremurat, iar mulți dintre ei erau convinși că avusese loc o explozie. 

Angajații SDN Târgu Jiu inspectează acum toate podurile de pe rețeaua de drumuri naționale aflate în administrare, ca urmare a cutremurului care a avut loc în această dimineață în județul Gorj.

De altfel s-au verificat deja drumurile unde sunt posibile căderi de pietre pe carosabil. Participanții la trafic sunt rugați să sesizeze autoritățile dacă observă orice probleme întâlnite pe drumuri.

×
Subiecte în articol: cutremur Gorj
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close