Antena 3 CNN Actualitate Dă o şansă la viaţă unui băieţel de 3 anişori care nu poate respira singur

Dă o şansă la viaţă unui băieţel de 3 anişori care nu poate respira singur

Dă o şansă la viaţă unui băieţel de 3 anişori care nu poate respira singur
Sursa foto: Foto captura YouTube
26 Iul 2012   •   19:46

Rareş Basarab are 3 anisori şi este din Călan, jud. Hunedoara. S-a născut cu o boală incurabilă, amiotrofie spinală, asociată cu retard motor mediu, atrofie fronto-temporală şi hipotonie generalizată severă.

Lui Rareş i se mai spune ,,copilul din plastilină”. Asta înseamnă că Rareş nu va putea merge niciodată de unul singur, oboseşte foarte repede şi este expus infecţiilor de tot felul, din cauza imunităţii extrem de fragile.

De multe ori Rareş ajunge în stare gravă la Clinica de Pediatrie din Cluj, ca urmare a unei insuficienţe respiratorii severe. Rareş este menţinut în viaţă cu ajutorul unui concentrator de oxigen, un aparat care îl ajută să respire. Este conectat zilnic la acest aparat care îl ajută să trăiască. Aparatul acesta prin care este ventilat Rareş este foarte scump.

"De multe ori face insuficienţă respiratorie cronica, muşchii sunt atât de slăbiţi încât nu permit cutiei toracice să se deschidă, sa intre oxigenul. Neoxigenându-se plămânul, automat creşte dioxidul de corbon care îi otrăveşte corpul”, ne-a spus Daniela Basarab, mama lui Rareş.

Pentru că viaţa lui Rareş depinde de acest aparat, părintii lui trebuie să plătească în fiecare luna 220 de euro pentru închirierea acestui concentrator de oxigen. Fără acest aparat, Rareş nu există. Dintr-un singur salariu familia lui Rareş face eforturi extreme lună de lună pentru a putea plati chiria acestui aparat.

De la naştere şi până acum, părintii l-au dus pe Rareş în clinici din Timişoara, Cluj, Bucuresti, pentru a găsi un tratament care să-l facă bine. Pe banii lor, au ajuns până şi la o renumita clinica din Szeged. Copilul a fost supus la o multitudine de teste, inclusiv genetice, dar părintii nu au renuntat în ciuda dificultăţilor. Rares încă trăieşte pentru că mama lui luptă pentru el.

Insă familia lui Rareş a ajuns la limita extremă a posibilităţilor financiare pentru a plăti chiria concentratorului de exigen.

Acest aparat costă 7.800 de euro. Dorim să ne implicăm în acest caz umanitar şi să îl ajutăm pe Rareş să trăiască. Desi suma de mai sus este foarte mare, omeneşte imposibil de strâns, totuşi credem că multe inimi care vor vedea acest caz vor fi mişcate şi fiecare cu puţinul nostru, ne putem uni eforturile pentru ca să salvam viaţa lui Rareş.

Cei care doriti să răspundeti la apelul disperat al unei mame care doreşte să îşi salveze copilul şi cei care doriţi mai multe detalii despre acest caz, ne puteti contacta pe email: [email protected], sau telefon 0766 365 833 sau 0749 402 098

Cei care doriţi să donaţi pentru Rareş, puteţi face lucrul acesta în modalitatile prezentate mai jos:

1. Online cu cardul,
aici: http://sperantapentruromania.ro/doneaza/
2. Prin PayPal, aici: http://sperantapentruromania.ro/doneaza/
3. In conturile bancare de mai jos, deschise pe numele Asociatiei Misiunea Speranta pentru Romania la Raiffeisen Bank:

-IN LEI: RO 39 RZBR 000 006 001 204 2338 deschis la Raiffeisen Bank

-IN EURO:  RO 24 RZBR 000 006 001 218 9757, la Raiffeisen Bank, CODE  SWIFT: RZBRROBU

ATENTIE!!

Pentru cei care fac donaţii în conturile bancare, vă rugăm să specificaţi destinaţia sumei: PENTRU RAREŞ

Pentru cei care fac donatii online cu cardul sau prin PayPal, vă rugăm să ne confirmaţi prin email sau telefon donaţia făcută şi destinaţia ei.

Dupa strangerea sumei necesare, Speranţa pentru România va prezenta un material video de mulţumire din partea părinţilor lui Rareş către sponsori şi vizitatorii site-ului nostru.



×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close