Antena 3 CNN Actualitate "Dacă mă omoară mâine?" Şcoală cu pretenţii din centrul Bucureştiului, teren de luptă între elevi

"Dacă mă omoară mâine?" Şcoală cu pretenţii din centrul Bucureştiului, teren de luptă între elevi

"Dacă mă omoară mâine?" Şcoală cu pretenţii din centrul Bucureştiului, teren de luptă între elevi
12 Dec 2014   •   09:59

O şcoală cu pretenţii din centrul Capitalei a ajuns teren de luptă pentru elevi. Doi copii-problemă nu mai pot fi ţinuţi sub control, iar profesorii preferă să lase toată clasa nesupravegheată. Ca urmare, mulţi dintre elevi ajung acasă plini de răni şi vânătăi. O şedinţă cu părinţii, filmată cu o cameră ascunsă, a deschis o adevărată cutie a Pandorei, iar plângerile au curs lanţ. Inspectoratul Şcolar promite să ia acum măsuri.

Părinţii au fost chemaţi la şedinţă pentru a potoli apucăturile violente ale copiilor lor de doar 8 ani. Învăţătoarea şi părinţii ar şti vinovaţii - doi elevi care ar avea ADHD, deşi nu au diagnostic pus de specialist.

Elevii nu au reguli impuse la şcoală. Iar dascălii preferă să-i evite. Profesorii de limba engleză şi religie au refuzat să le mai predea copiilor de la clasa cu probleme. 

Profesorul de Educaţie Fizică e acuzat că lipseşte de la ore şi atunci sportul devine sângeros.

În urma şedinţei, părinţii au depus în scris problemele pe masa şefilor şcolii. Iar plângerile au ajuns şi la Inspectoratul Şcolar al Capitalei. Conducerea şcolii n-a dorit să dea explicaţii reporterilor Antena 3.

Sistemul de învăţământ este corijent la numărul de psihologi şcolari. În Bucureşti, sunt doar 170 de specialişti. Adică un psiholog la 900 de copii. Din estimari, 25% dintre copii au probleme, de la simple fobii, la autism. Însă educarea lor depinde doar de profesori, dar şi de părinţi.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close